Από 17 έως 20 Iουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η τέταρτη και τελευταία διεθνική συνάντηση καθηγητών των σχολείων από το Gliwice της Πολωνίας, τη Varna της Βουλγαρίας, την Καισαρεία της Τουρκίας, το Montefiascone της Ιταλίας το Birzai της Λιθουανίας και του Γενικού Λυκείου Αλικιανού που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+/KA2 με τίτλο «Up to the future with science, technology, languages and key competences».

Η συνάντηση αυτή είχε θέμα την προετοιμασία της τελικής έκθεσης κάθε σχολείου προς το αντίστοιχο εθνικό οργανισμό εποπτείας του προγράμματος, την  εκπόνηση μελέτης για τον εντοπισμό των ωφελειών, των αδυναμιών, των ευκαιριών αλλά και των απειλών που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης, την εποπτεία των συμμετεχόντων και τη συζήτηση για τη βιωσιμότητας της συνεργασίας που εγκαθιδρύθηκε ανάμεσα στα σχολεία. 

Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στο εμβληματικό Νεώριο Μόρο, σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Οι αντιπροσωπίες από όλα τα σχολεία ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη των Χανίων. Πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στον κόλπο της Σούδας  και επισκέφθηκαν την Παλαιόχωρα.

Οι εντυπώσεις όλων των αντιπροσωπιών ήταν οι καλύτερες τόσο από τα αξιοθέατα και την ανθρώπινη επαφή όσο και από την Κρητική φιλοξενία. Δόθηκε για μια ακόμα φορά η ευκαιρία να εδραιωθούν αμοιβαία φιλικά αισθήματα ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων, με εντελώς διαφορετικές θρησκευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές αναφορές. Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ανταλλαγής εμπειριών ανάμεσα σε καθηγητές, ενώ αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε εντονότερα η συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, θα ενημερωθούν τα μέλη της σχολικής κοινότητας του ΓΕΛ Αλικιανού για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook