Χρηματοδότηση ύψους 12 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα και τις υποδομές στο Λασίθι διεκδικεί μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leader η Αναπτυξιακή Λασιθίου ως υποψήφια ομάδα τοπικής δράσης. Μάλιστα ο ολοκληρωμένος φάκελος της πρώτης φάσης του αναπτυξιακού προγράμματος Leader/CLLD για την περιοχή της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  (ΕΥΔ ΠΑΑ 2014-2020) από τον Πρόεδρο  της Αναπτυξιακής Λασιθίου και Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη και τον  γ. διευθυντή  της εταιρίας Μπάμπη Αντωνακάκη.

Μεταξύ των προτάσεων που υποβάλλονται για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, προτείνεται για πρώτη φορά και η «γενναία» χρηματοδότηση της αλιείας, ενός ιδιαίτερα δυναμικού και συνεχώς αναπτυσσόμενου κλάδου που συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία του τόπου.

Σύντομα αναμένονται τα επίσημα τα αποτελέσματα ως προς την πρώτη φάση της αξιολόγησης, ενώ αμέσως μετά πρόκειται να ακολουθήσει η  κοινωνική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και ενέργειες ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού, με τη διαδικασία της «εκ των κάτω προς τα πάνω» προσέγγισης. 

«Ο σχεδιασμός του αναπτυξιακού προγράμματος ανήκει σε προτάσεις των παραγωγικών φορέων και εκπροσώπων επαγγελματικών τάξεων με κεντρική στόχευση στις «έξυπνες» και καινοτόμες ιδέες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου και Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.
Επισημαίνεται ότι στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό χρηματοδότησης όλων των κλάδων-τομέων του πρωτογενή τομέα, δίνεται έμφαση και στην περαιτέρω ανάπτυξη της αλιείας καθώς το ποσοστό των αλιέων του νομού Λασιθίου είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με  της Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook