Τα… χρειάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ αλλά τελικά έστω και αγχωτικά πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα του Ρεθυμνιώτη τεχνικού Γιάννη Πετράκη, παρότι στο ημίχρονο διατήρησε ανέπαφη την εστία της, δέχτηκε τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Ο Νόρντκβελε έδωσε προβάδισμα στους Νορβηγούς με πέναλτι στο 55’, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Καρανίκα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ακαμπουέζε πέτυχε το 2-0, για να στείλει το ματς στην παράταση ο Ρουντ, με γκολ στο 89’.

Στο έξτρα ημίωρο ο ΠΑΣ πέτυχε το γκολ της πρόκρισης με τον πρώην παίκτη του Εργοτέλη Λεονάρτο Κούρτη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Μαμπουλού κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο βασικό σχήμα ήταν και ο Ηρακλειώτης μέσος του ΠΑΣ – επίσης προερχόμενος από τον Εργοτέλη – Βαλάντης Κοζορώνης.

Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η ελληνική ομάδα εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Άλκμααρ.

Οντ Γκρένλαντ (Φαγκέρμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (63′ Μπεργκ), Νόρντκβελε (84′ Μεσούντι), Γένσεν (101′ Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94′ Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79′ Μαμπουλού), Φερφελής (66′ Κούτρης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook