Το νεαρότερο θύμα στα γεγονότα της Παρασκευής στην Τουρκία -ο 15χρονος Halil Ibrahim Yildirim- μπορεί να είχε μια σύντομη ζωή είχε όμως μια δυνατή καρδιά. Ο Yildirim ο οποίος γεννήθηκε από πολύ φτωχή οικογένεια αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο και να εργαστεί σε ένα γκαράζ στην Κωνσταντινούπολη, είπε ο πατέρας του Bahattin Yildirim στο πρακτορείο Ανατολή.

Ο Halil βρισκόταν στο σπίτι του με την οικογένειά του όταν ξεκίνησε η απόπειρα πραξικοπήματος. Ο πατέρας του λέει ότι ο νεαρός επέμενε να βγει έξω και να διαδηλώσει. Ο Bahattin αποφάσισε μαζί με το γιο του να βγει και διαδηλώσει μετά το κάλεσμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο γιος μου έπεσε στο έδαφος την ώρα που περπατούσαμε. Στην αρχή νόμισα πως παραπάτησε και έπεσε. Του είπε “σήκω πάνω” αλλά ο γιος μου δεν κουνιόταν», λέει ο Bahattin περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές. 

Στη συνέχεια λέει πως όταν τον ακούμπησε στο κεφάλι τα χέρια του γεμίσανε με αίμα.
«Τότε ήταν που κατάλαβα ότι είχαν πυροβολήσει το παιδί μου. Αλλά δεν είδα από πού ήρθε η σφαίρα». Ο Bahattin πήγε το παιδί στο νοσοκομείο αλλά λίγο μετά υπέκυψε στα τραύματά του. 

Ενα από τα αδέρφια του αδικοχαμένου Halil, ο 13χρονος Mustafa λέει πως αγαπούσε τον αδερφό του: «Είχαμε ένα κοινό όνειρο. Θέλαμε να κάνουμε ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Κάποιος από αυτούς εκεί έξω έκλεψε τα όνειρά μας. Ο αδερφός μου βγήκε στο δρόμο για να υπερασπιστεί τη χώρα του. Πάλεψε με τους πραξικοπηματίες. Είμαι υπερήφανος για τον αδερφό μου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook