Σε ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται λόγο για “άδικη επίθεση” απο κλιμάκιο ελεγκτών ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρει τα εξής:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καταγγέλλει την άδικη  επίθεση που δεχτήκαν μελή του συλλόγου αλλά και άλλοι συνάδελφοι μας κύρια μικρές εμπορικές – βιοτεχνικές επιχειρήσεις από κλιμάκιο της (ΕΥΠΕΑ)  ΙΚΑ που υποτίθεται ότι  έγινε στα πλαίσια ελέγχων με αιτία την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας Με τους παράλογους και άδικους ελέγχους επί δικαίων και αδίκων έδειξαν για άλλη μια φορά ότι πασχίζουν  εμείς οι μικροί έμποροι  και επαγγελματίες να τους αδειάσουμε την γωνιά. Μέσα από υπέρογκα πρόστιμα θέλουν να μας οδηγήσουν σε ένα πρόωρο οικονομικό θάνατο . 

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι κανένας μικρός συνάδελφος αλλά πολύ περισσότερο ο Εμπορικός σύλλογος δεν είναι υπέρ της ανασφάλιστης εργασίας.    Κανένας συνάδελφος δεν θέλει να μην είναι εντάξει στις φορολογικές και στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις  τόσο για τον εαυτό του  όσο και απέναντι στους εργαζόμενους που απασχολεί .Εξάλλου τα επίσημα κρατικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τα παραπάνω ότι, δηλαδή οι ποιο συνεπείς που  προσπαθούν  να είναι  εντάξει στις υποχρεώσεις τους  είναι  οι μικρές  εμπορικές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι. 
Όλοι εμείς οι μικροί έμποροι κάνουμε μια καθημερινή προσπάθεια μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον λόγο κρίσης τα τελευταία χρόνια.
Οι πραγματικοί οφειλέτες που έχουν κυριολεκτικά ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία είναι οι βιομήχανοι ,οι εφοπλιστές ,οι μεγαλέμποροι που πάντα βρίσκονται υπεράνω ελεκτικών  και εισπρακτικών μηχανισμών. Με περίσσιο θράσος δείχνουν εμάς τους μικρούς  σαν την αιτία για την  κρίση τους .
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων πιστός στη θέση του, «κανείς συνάδελφος μόνος του» στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων που άδικα τους επιβλήθηκαν υπέρογκα και παράλογα πρόστιμα. Έγκαιρα έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ. 
Καλούμε τους συναδέλφους που θα έρθουν αντιμέτωποι από παρόμοιες αυθαίρετες ενέργειες να επικοινωνήσουν άμεσα με τον σύλλογο.
Απαιτούμε άμεσα από την πολιτεία να σεβαστεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας κάνοντας ουσιαστικούς πραγματικούς ελέγχους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Να ελέγξει επιτέλους αυτούς που  πραγματικά δημιούργησαν την κρίση δηλ τους μεγάλους .
Να σταματήσει να θεωρεί πάντα τους μικρούς έμπορους  εν δυνάμει φοροφυγάδες και «μπαταχτσήδες».
Να σταματήσει να επιβάλλει  άδικα εξοντωτικά πρόστιμα.    

Προειδοποιούμε ότι η ανοχή μας ,η αντοχή μας αλλά και η υπομονή μας είναι σε οριακά σημεία και για ότι συμβεί από εδώ και πέρα  αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι ο κρατικός μηχανισμός και όχι ο κάθε σκληρά δοκιμαζόμενος μικρός έμπορος που με πολύ κόπο προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην ζωή του.”           

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook