Δηλώσεις-Μηνύματα εκπροσώπων συνδιοργανωτών φορέων:

Τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν, σε πανελλαδικό επίπεδο, τον Απρίλιο του 2016, ήταν αυξημένα κατά 12,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 (1.065 τον Απρίλιο του 2016 έναντι 948 τον Απρίλιο του 2015). Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος του 2016 -πανελλαδικά και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015- σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των νεκρών (233 πέρυσι έναντι 246 φέτος) και των ελαφρά τραυματισμένων (3.525 πέρυσι έναντι 3.846 φέτος). Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος, Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής ν. Ηρακλείου: «Το σωματείο εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Ηρακλείου ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη δράση «Οδηγούμε με ασφάλεια». Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να εξαλείψουμε αυτή την σύγχρονη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων με τόσο καταστροφικές συνέπειες. Οι δράσεις όλων των εκπαιδευτών οδήγησης είναι καθημερινές και συνεχόμενες αναδεικνύοντας πάντα σε όλους τους εκπαιδευόμενους τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από απρόσεκτη οδήγηση».   
 
Χαράλαμπος Λεκάκης, Πρόεδρος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου: «Η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. λαμβάνοντας υπόψη τα απανωτά τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 41 ατόμων  από την αρχή του έτους σε επίπεδο Κρήτης, συμμετέχει  στο Forum  «Οδηγούμε με ασφάλεια» και στηρίζει τις δράσεις του.

Ενισχύουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. … Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία».
Γιώργος Χατζηδάκης, Πρόεδρος, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO ν. Ηρακλείου: «Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO ν. Ηρακλείου, ιδρυτικό μέλος του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», συνεχίζει να στηρίζει και να συμμετέχει στις δράσεις οι οποίες  αναπτύσσονται με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στα γενικότερα θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη παραμένουν απαραίτητες αφού, όπως φαίνεται, δεν έχει, δυστυχώς, αναπτυχθεί, πόσο μάλλον να εμπεδωθεί, η συνείδηση ότι η ανάπτυξη και διατήρηση σωστής οδικής συμπεριφοράς δεν αποτελεί ευφημισμό αλλά ανάγκη καθώς ο μακρύς κατάλογος αδόκητα χαμένων ζωών, νέων κυρίως ανθρώπων, στην άσφαλτο όλο και διευρύνεται αποτελώντας όνειδος για την κοινωνία μας συνολικά».    

60 και πλέον φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε και, ει δυνατόν, να εξαλείψουμε τα τροχαία στον τόπο μας.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση της 31ης Ιουλίου, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ. ενισχύοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook