Στα εγκαίνια της 15ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσσαράς παρευρέθη χθες 21 Ιουλίου 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς που απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξή του στον καθημερινό αγώνα των αγροτών της Κρήτης, που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την αγροτική παραγωγή, ενάντια στα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επιπλέον στην παρέμβαση του ο Νότης Μαριάς υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του πρωτογενούς τομέα, που θα μπορούσε να είναι πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας. Παρά ταύτα, συνέχισε, το αγροτικό μνημόνιο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, αφού το συνολικό κόστος παραγωγής πολλαπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια με δεδομένη και την κατακόρυφη αύξηση του κόστους πετρελαίου και του κόστους γεωργικών εφοδίων που είναι πολλαπλάσιο συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην ΤΤΙP η οποία θα διαλύσει τον αγροτικό τομέα της Ευρώπης, θα γεμίσει την ΕΕ με μεταλλαγμένα προϊόντα και θα αναιρέσει την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως είναι η φέτα, το Ελληνικό γιαούρτι και  οι ελιές Καλαμών.

Τέλος, ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι θα είναι κοντά στους αγρότες της Κρήτης, σε κάθε δράση τους για να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να τονωθεί η αγροτική τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook