Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων  και του Ε.Β.Ε. Χανίων ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 η διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας. 

Για 9η  συνεχόμενη  χρονιά, η  «καρδιά»  του σκακιστικού ενδιαφέροντος χτυπάει  στο νοτιότερο άκρο  της Ελλάδας, στην φιλόξενη Παλαιόχωρα με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τους 230 σκακιστές και σκακίστριες  από 28 διαφορετικές χώρες μεταξύ των οποίων η Μογγολία, το Ιράκ και η Εσθονία. 

Ανάμεσα στους σκακιστές που ξεχωρίζουν είναι  ο κορυφαίος Gharamian Tigran, η Πρωταθλήτρια Αρμενίας Gevorgyan Maria,  η Πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών   Αμερικής στην κατηγορία της, Eswaran Ashritha (η οποία είναι και Πρωταθλήτρια Βόρειας και Νότιας Αμερικής κάτω των 20 ετών) καθώς και κορυφαίοι  Έλληνες Πρωταθλητές, όπως o Χρήστος Μπανίκας, ο Στέλιος Χαλκιάς, αλλά και πλήθος άλλων ταλαντούχων νεαρών σκακιστών! 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 9ου Διεθνούς Σκακιστικού τουρνουά, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με  το Μουσικό Σύνολο «VAMOS ENSEMBLE»  διοργανώνουν Συναυλία, την Δευτέρα   25 Ιουλίου 2016 και ώρα 9:30, στο Πεζόδρομο του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαιόχωρας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook