Πλήθος κόσμου και φορείς στην 15η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς που εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

Η «καρδιά» του αγροτικού κόσμου «χτυπά» στη Μεσαρά, στους Βώρους στη 15η γεωργική έκθεση που άνοιξε χθες τις πύλες της με τα εγκαίνια που έγιναν από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία εκθετών φορέων και πλήθους κόσμου. Παράλληλα έγινε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο παρόντων του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλειου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Φαιστού Γιώργου Αρμουτάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, του Προέδρου της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς Βαγγέλη Πρωτογεράκη, φορέων, Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, εκθετών και κατοίκων της περιοχής που κατέκλυσαν τον εκθεσιακό χώρο. Από την πλευρά τους εκθέτες από τη Μεσαρά-την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και την Πάφο της Κύπρου υποδέχτηκαν τον κόσμο στα περίπτερα τους προβάλλοντας τα προϊόντα τους.

Μεγάλη ωστόσο ήταν η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης όπου προβάλλονται τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας και η Κρητική Διατροφή. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι την Κυριακή το βράδυ όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περνούν από τα περίπτερα προβολής αλλά και να ακούσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που πραγματοποιούνται καθημερινά στα πλαίσια της έκθεσης. 

Σε χαιρετισμό του-ομιλία ο Πρόεδρος της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς Βαγγέλης Πρωτογεράκης καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη τους εκπροσώπους των φορέων τους εκθέτες αλλά και όλους τους παραβρισκόμενους και αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού και στη σημαντικότητα της έκθεσης για την περιοχή και την Κρήτη.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Βαγγέλη Πρωτογεράκη και όλους τους φορείς για την επιτυχή συνδιοργάνωση τονίζοντας ότι, η Περιφέρεια συνεργάζεται και στηρίζει τους φορείς και τους παραγωγούς για την αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της Κρητικής γης, της προβολής, ανάδειξης των Κρητικών προϊόντων αλλά και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. 

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στον θεσμό χαρακτήρισε τη 15η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς ως έκθεση πρότυπο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες αγροτών, επιχειρηματιών. Κλείνοντας τον χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε «εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για ακόμα μια φορά όλους τους εκθέτες επιχειρηματίες, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες τους και βέβαια να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Δήμο Φαιστού και τον Πρόεδρο της Γεωργικής Έκθεσης για την εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύσσουμε τα τελευταία χρόνια, προς όφελος όλων των αγροτών και των επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα».

Στη σημαντικότητα της έκθεσης αλλά και στην προβολή των Κρητικών προϊόντων αναφέρθηκαν με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου Σπύρος Μακριδάκης. 

Πρόγραμμα έκθεσης-ομιλητές-θέματα

Παρασκευή 22/7/2016    έναρξη ομιλιών 20:00

1.    Πρωτογενής Τομέας
Οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον πρωτογενή τομέα και στη διαχείριση των προϊόντων του Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα
2.    Οικοτεχνία
Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προιόντων. (διάρκεια 30′) Κώστας Φωτάκης – Δ/ντης Αγροτικής Οικοτεχνίας, Περιφέρεια Κρήτης
3.    Οικοτεχνία, Προϊόντα Γάλακτος 
Ζαχαρίας Σωμαράς – Κτηνίατρος MSc,
Προϊστάμενος Διεύτ9υνσης Κτηνιατρικής ΠΕ Κρήτης

Σάββατο 23/7/2016    έναρξη ομιλιών 20:00

Καινοτομία στην αγροτική παραγωγή
1.    «Νέες επιχειρήσεις έντασης γνώσης στον πρωτογενή τομέα στην Κρήτη» Αρτέμης Σαίτάκης – Διευι9υντής Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης
2.    «Clusters, νέα γνώση και καινοτομία, προοπτικές για τα κρητικά προϊόντα» Μιχάλης Και9αράκης – Διευι9υντής ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Πολιτιστικό δρώμενο
Κυριακή 24/7/2016    έναρξη 23:00
Κρητική μουσική βραδιά με τους Πολυχρονάκη Αλέκο & Σαβιολή Νίκο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook