Ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιουλίου το «Φεστιβάλ των Αετών» 2016, μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και φιλοδοξεί να φέρνει κοντά ανθρώπους κάθε εθνικότητας με κοινή αγάπη την μουσική, το χορό, την παιδεία, τον πολιτισμό και ιδιαιτέρως την αγάπη προς την Ελλάδα.

Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στην αλληλογνωριμία των συμμετεχόντων, και στη διοργάνωση κοινών Σεμιναρίων για τον ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό. Στα σεμινάρια θα συμμετέχουν οι φιλοξενούμενοι από το εξωτερικό μαζί με τα μέλη του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
Την Τρίτη 26 Ιουλίου τα Σεμινάρια συνεχίζονται στην πλ. Δασκαλογιάννη ενώ γίνεται ειδικό αφιέρωμα στις σχέσεις Πολιτισμού των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας με κοινά τραγούδια που θα αποδοθούν και στις δυο γλώσσες. Στη συνέχεια Έλληνες και ξένοι φιλοξενούμενοι τραγουδούν και χορεύουν με σεβασμό στην ελληνική παράδοση το Ρεμπέτικο και Λαϊκό μας τραγούδι με το συγκρότημα «Όπως Παλιά» (Κώστας Μαθιουδάκης, Σταύρος Τσουκαλάς, Αχιλλέας Χειράκης). Εμβόλιμα θα παρουσιάζονται ελληνικοί χοροί από τους Τούρκους φιλοξενούμενους καθώς κι από χορευτές του Ομίλου. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Την Τετάρτη 27 Ιουλίου το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κρητική μουσικοχορευτική παράδοση με τα Σεμινάρια στην πλ. Δασκαλογιάννη να μεταφέρουν στους ξένους επισκέπτες βήματα, ακούσματα, ήθη, τόπους και τρόπους της αρχέγονης Κρήτης. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου και οι λαοί γλεντούν και χορεύουν αδελφωμένοι μέσα στο κρητικό χοροστάσι.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για τους θεατές. Θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), είδη ρουχισμού, σχολικά είδη και παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (Σαπούνια, Χαρτικά, Καθαριστικά κλπ), τα οποία θα συγκεντρώνονται από εθελοντές και θα παραδίδονται στα κοινωνικά παντοπωλεία.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου το Φεστιβάλ «ταξιδεύει» σε Ρέθυμνο και Χανιά με περιηγήσεις, τοπικές δράσεις, συναντήσεις με φορείς, γνωριμία με τις γεύσεις της κρητικής κουζίνας και Flash mobs (ξαφνικές μουσικοχορευτικές εμφανίσεις σε κεντρικά σημεία).
Διαρκής ενημέρωση για την πορεία του Φεστιβάλ στο www.Aetogiannis.gr και στα κανάλια του Ομίλου στο Facebook (Aetogiannis Omilos) από όπου θα γίνονται ζωντανές μεταδόσεις με απευθείας συνδέσεις από τους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook