Συνελήφθησαν δύο Έλληνες ενώ αναζητείται μία συνεργός τους - Εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 20-7-2016 στα Άνω Λιόσια, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Αμαρουσίου, με τη συνδρομή και αστυνομικών των Α.Τ. Άνω Λιοσίων και Αχαρνών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 ετών αμφότεροι, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μία 19χρονη ημεδαπός συνεργός τους.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Αμαρουσίου, προέκυψε ότι οι δράστες, το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συγκροτήσει ομάδα και προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών μοτοσυκλετών, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν μοτοσυκλέτες και αφού κατόπτευαν τον χώρο τις αφαιρούσαν. Στη συνέχεια, ένας εκ των δραστών οδηγώντας το αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν μεταβεί στο σημείο, προπορευόταν και έτερος ακολουθούσε με την αφαιρεθείσα μοτοσυκλέτα, ώστε να είναι δυνατή η ειδοποίησή του σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοκίνητα και πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων μοτοσυκλετών. Επίσης βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της μία (1) κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δέκα (10) περιπτώσεις κλοπής μοτοσυκλετών.

Επιπλέον όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.