Το συγκεκριμένο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Κρήτη

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κρήτη Ι, στην περιοχή της Αγυιάς Χανίων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόμενος από το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης Στέλιο Μπονάτο, συναντήθηκε με τον Διευθυντή των Φυλακών Γιάννη Κλαπάκη, τον Διευθυντή του Σχολείου Κώστα Καραμπάση, και την Κοινωνικό Λειτουργό Αδαμαντία Καστρινάκη και  ξεναγήθηκε στους χώρους των φυλακών, και στους χώρους όπου πρόκειται να στεγαστεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Το συγκεκριμένο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Κρήτη. «Το σημαντικό αυτό γεγονός είναι σε άμεση συνάφεια με την έννοια του σωφρονισμού, και πρέπει να συνοδεύεται από την δυνατότητα ανάπτυξης της πνευματικής καλλιέργειας και της παροχής Παιδείας, που αποτελεί την ουσιαστική βάση στήριξης της δεύτερης ευκαιρίας η οποία  δίδεται στους κρατούμενους» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

Στόχος του ΣΔΕ είναι-όπως είπε- «η ενίσχυση των εκπαιδευομένων, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που θα τους υποστηρίξουν στην διαδικασία κοινωνικής ένταξης και προσωπικής ανέλιξης. Αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας η ένταξη της εύρυθμης λειτουργίας των ΣΔΕ στην στρατηγική της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης όλων των πολιτών και αντιμετώπισης του αποκλεισμού με σκοπό την συνοχή και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα, μία ολοκληρωμένη στρατηγική τοπικής ανάπτυξης περιλαμβάνει ανάληψη πρωτοβουλιών υποστήριξης προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων και συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με όλες τις δομές Δια Βίου Μάθησης».

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης δεσμεύτηκε να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία της Περιφέρειας Κρήτης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), το οποίο είναι αρμόδιο για την παροχή, της απαραίτητης, για την λειτουργία του Σχολείου, υλικοτεχνικής υποδομής, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη σημαντική αυτή προσπάθεια που γίνεται και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη λειτουργία του Σχολείου.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook