Βιολογικός Σισσίου Μιλάτου. “Ανάγκη να δρομολογηθεί ένα έργο αναπτυξιακής προοπτικής για τον τόπο”, δηλώνει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Ένα έργο πρωταρχικής σημασίας για τις τουριστικές ζώνες Σισίου-Μιλάτου, αναμένεται να συζητηθεί στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βραχασίου, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την διαχείριση των λυμμάτων που έως σήμερα πραγματοποιείται με μεμονωμένα συστήματα προκαλώντας επιπτώσεις στο περιβάλλον κυρίως λόγω της έλλειψης βιολογικού καθαρισμού.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο (22/7), παρουσία του δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Κουτέπα καθώς και των εκπροσώπων του Γεωργικού Συνεταιρσμού κ.κ : Κωστάκη Γιώργου, Σουλαδάκη Γιώργου, Παραβολιάση Νίκου, Τζενάκη Γιώργου, Μαμάκη Κων/νου, Σουλαδάκη Μανόλη, τονίστηκε η αναγκαιότητα για την προώθηση της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού των παραπανώ περιοχών.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, έκανε γνωστό ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα παραχώρησης του χώρου, στον οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο βιολογικός καθαρισμός.

«Έγινε-ανέφερε χαρακτηριστικά-  μια τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού Βραχασίου, δεδομένης της προσπάθειας που καταβάλλεται για την παραχώρηση ελαιοφύτου και ανταλλαγής αυτού, με ακίνητο του Δήμου για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην συγκεκριμένη περιοχή.

Αναμένουμε-επεσήμανε – την οριστική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού έως την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου ένα έργο αναπτυξιακής προοπτικής για τον τουρισμό και το περιβάλλον που έχει ανάγκη ο τόπος,  να δρομολογηθεί, σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook