Διανύουμε την 5η μέρα των αγώνων στο 9ο Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας και οι μάχες έχουν «ανάψει» για τα καλά! Από τους 15 παίκτες που είχαμε στην κορυφή στον 3ο γύρο μόνο ο Bernadskiy Vitaliy  (2527  UKR) έχει καταφέρει να συνεχίσει το απόλυτο με 5 στα 5 και κοιτάει πλέον από ψηλά τους συναθλητές του.

Έξι παίκτες ισοβαθμούν στην 2η θέση με 4,5 βαθμούς και ανάμεσα σ’ αυτούς βλέπουμε τον 16χρονο σκακιστή της ΣΑΧ Νικόλα Θεοδώρου ο οποίος εντυπωσιάζει κυριολεκτικά σε κάθε του εμφάνιση. Προχτές παίζοντας μία εκπληκτική παρτίδα κέρδισε έναν από τους κέρδισε πιο έμπειρους σκακιστές του τουρνουά τον GM Vl. Nevednichy (2549 ROU), χτες έκανε ισοπαλία με τον GM Στέλιο Χαλκιά και πλέον έχει βάλει στόχο όχι μόνο τη διάκριση αλλά και μία νόρμα GM! Στην ίδια θέση με τον Νικόλα ισοβαθμούν ο GM Στέλιος Χαλκιάς, ο GM Borovikov Vladislav (2556 UKR), ο ΙΜ Nakar Eylon (ISR), ο GM David Alberto (2572 ITA), και ο GM Sivuk Vitaly (2509 UKR). Στις γυναίκες προηγείται η WIM Gevorgyan Maria (ARM 2218) με 4 βαθμούς και με μισό βαθμό παρακάτω ισοβαθμούν η ΙΜ Bulmaga Irina (2383 ROU), η WIM Eric Jovana (2255 SRB), η WGM Enkhtuul Altan-Ulzii (2230 MGL). 

Από τους τοπικούς παίκτες ξεχωρίζει ο Σπύρος Ναούμ ο οποίος με 4 βαθμούς βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία αλλά και με τη γενικότερη εμφάνισή του αντιμετωπίζοντας και ξεπερνώντας το εμπόδιο δύο GM (Frolyanov 2563, και Rychagov 2558) αποσπώντας ισοπαλίες. Με τους ίδιους βαθμούς βρίσκονται και ο Γιάννης Καλογερής, ο Αργύρης Παπαδόπουλος, ο Σανδαλάκης Νίκος, ο Λιοδάκης Κων/νος και ο Μάνος Καζάκος.  Σας ατομικά αποτελέσματα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την νίκη του Φίλιππα Κουβάτσου επί του GM Colovic Aleksandar (2452 MKD) του Κων/νου Λιοδάκη επί του ΙΜ Enchev Ivajlo (2465 BUL) και τις δύο ισοπαλίες που απέσπασε η Βοζινάκη Ανθή επί του Linnanen Lassi (2149 FIN) και του Zoldan Matteo (2136 ITA).  

Σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός δεν μπορεί να λείπουν οι παράλληλες εκδηλώσεις που χρωματίζουν με ευχάριστα συναισθήματα την παραμονή των αθλητών και συνοδών. Τη χτεσινή μέρα είχαμε την διεξαγωγή του τουρνουά γρήγορου σκακιού.   Ένα τουρνουά το οποίο γίνεται υπαίθριο στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας και προκαλεί τα βλέμματα όλων! Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά αυτή τη μέρα κατεβαίνουν αρκετοί παίκτες από Χανιά μόνο και μόνο να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ενώ ο κεντρικός δρόμος κυριολεκτικά κατακλύζεται από σκακιστές και θεατές. Παρά τις προχωρημένες ώρες διεξαγωγής μιας και ξεκινάει στις 11:00 το βράδυ και τελειώνει στις 2 το πρωί στο πρωτάθλημα αυτό είχαμε τη συμμετοχή 36 ομάδων που απαρτίζονταν από 170 και πλέον σκακιστές. Άφθονο κέφι, διασκέδαση και αρκετό σασπένς μιας και οι αγώνες είναι ομαδικοί δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στους δρόμους της Παλαιόχωρας!    

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook