Εκδήλωση προς τη τιμή των Πεσόντων Κρητών στην Κύπρο το 1974, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοούμενων Κρητών Πολεμιστών στην Κύπρο.

Σαραντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, ακούστηκαν τα ονόματα των πεσόντων αγωνιστών και αναβίωσαν οι μέρες οδύνης του 1974, σε μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις.

Στο πρώτο μέρος, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, τελέστη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνού, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνου. Στο δεύτερο μέρος, στον προαύλιο χώρο της λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Χανιων, έγινε αναφορά στα γεγονότα της εποχής, διαβάστηκαν ποιήματα και κείμενα από την κυπριακή λογοτεχνία και ακούστηκε Ριζίτικο τραγούδι από τον Ιστορικό Λαογραφικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο  Χανίων «Κρητικές Μαδάρες».

 

 

Πεσόντες

Αντγος     ΠΒ    Χατζηδάκης Εμμανουήλ

Σχης        ΠΖ    Μπινάκης Γεώργιος

Ανθστής    ΠΖ    Χαιρετάκης Μιχαήλ

Ανθστής    ΚΔ    Καβροχωριανός Νικόλαος

Ανθστής    ΚΔ    Τζιλιβάκης Στέφανος

Ανθστής    ΠΖ    Γιαννακάκης Μηνάς

Ανθστής    ΠΖ    Βολακάκης Μάριος 

Ανθστής    ΚΔ    Γιαννακάκης Κοσμάς

Ανθστής    ΚΔ    Οικονομάκης Κων/νος

Ανθστής    ΚΔ    Πρινιανάκης Στυλιανός

Ανθστής    ΚΔ    Τούλης Ηλίας

Ανθστής    ΠΖ    Γραμματικάκης Εμμανουήλ 

Εφ. Ανθλγός    ΠΖ    Μπιτσάκης Σταύρος

Στρτης        ΠΖ    Τριανταφυλλίδης Μανούσος

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook