Την ώρα που σε άλλους διακόπτεται η υδροδότηση λόγω οφειλών και σε μια εποχή λειψυδρίας, μια βλάβη που δεν διορθώνεται έχει σαν αποτέλεσμα να χάνετε πόσιμο νερό

Μια βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΧ στα Κουνουπιδιανά έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται πόσιμο νερό, σε μια περίοδο που από τη μια  υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω οφειλών στην επιχείρηση και από την άλλη η λειψυδρία εγκυμονεί κινδύνους για το μέλλον.

Αυτό κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής επισημαίνοντας ότι ενώ έχουν ειδοποιήσει την ΔΕΥΑΧ για την βλάβη από την Παρασκευή μέχρι στιγμής κανένα συνεργείο δεν έχει επιληφθεί του θέματος.

Έτσι, εδώ και τρεις μέρες πόσιμο νερό χύνεται άσκοπα.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με την ΔΕΥΑΧ, η επιχείρηση παραδέχεται ότι έχει λάβει γνώση για την βλάβη όμως τεχνικό συνεργείο που μετέβη στο σημείο που βρίσκεται ο αγωγός, αξιολόγησε ότι προείχε η αποκατάσταση άλλων σοβαρότερων βλαβών.

Σύμφωνα με τεχνικούς της ΔΕΥΑΧ η ποσότητα νερού που χάνεται είναι περίπου μισό κυβικό την ώρα ή διαφορετικά 10 κυβικά την ημέρα ενώ σε άλλες περιοχές των Χανίων υπήρχαν πολύ σοβαρότερες ζημιές που έπρεπε να επιδιορθωθούν άμεσα και οι οποιές είχαν οδηγήσει ακόμα και σε διακοπή της υδροδότησης.

Για το λόγο αυτό, καθυστέρησε η αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης ενώ σύμφωνα με την ΔΕΥΑΧ, το πρωί της Δευτέρας, συνεργείο θα μεταβεί στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ανάλογη σπατάλη νερού είχε σημειωθεί στην Εθνική Οδό Χανίων – Κισάμου, μεταξύ Βαμβακόπουλου και Γαλατά, όπου πίδακες νερού (όπως φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία) ξεπηδούσε από σπασμένη σωλήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook