Τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων, αφιερωμένο στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στις 29 Ιουλίου συμπληρώνει τα 91 του χρόνια, διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουλίου, ημέρα γιορτής των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, στις 20.30, στην πατρική οικία των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά, όπου η μπάντα της 5ης Μεραρχίας θα αποδώσει γνωστά έργα του μουσικοσυνθέτη. Η βραδιά θα πλαισιωθεί από βίντεο, ενώ θα γίνει και ενημέρωση για την πορεία των προσπαθειών για τη δημιουργία του Μουσείου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις 30 Ιουλίου, στις 21.00, στην Ανατολική Τάφρο με ένα μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια, που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Ερωφίλη, Κώστας Θωμαϊδης και Ελισάβετ Βερούλη σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Σαλτάρη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 31 Ιουλίου, στις 21.00, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου όπου ο Στέφανος Κορκολής μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν σε μεταγραφή για πιάνο. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του «Ορίζοντα».

Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι το Flashnews.gr.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων