Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να αποτιμήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και να συζητήσει τη συμμετοχή του στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλαδας.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δημοσιεύει το in.gr, πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες διαβεβαίωσε ότι ο πιστωτικός θεσμός του οποίου προϊσταται «θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο του», για να βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, η Κ.Λαγκάρντ χαιρέτισε «τη σπουδαία υποστήριξη που παρέχεται τώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική σταθεροποίηση (στην Ευρωζώνη), εκ μέρους των ηγετών της ευρωζώνης, αλλά και των πιστωτικών θεσμών».

Τέλος, η Κ.Λαγκάρντ σημείωσε ότι «το ΔΣ του ΔΝΤ είναι έτοιμο να αξιολογήσει τυχόν νέο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης», ώστε να συνδράμει το ΔΝΤ και στο μέλλον υπερ της ελληνικής οικονομίας.

Βάσει της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα προβλέπει 109 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 72 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την ΕΕ και το ΔΝΤ και τα 37 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook