Ένας Γάλλος, πατέρας δυο παιδιών, σκοπεύει να σύρει στα δικαστήρια την φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline με την κατηγορία ότι το φάρμακο που έπαιρνε για το πάρκινσον, του προκάλεσε εθισμό στο σεξ με άνδρες και στον τζόγο.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του 51χρονου, η συμπεριφορά του πελάτη του άλλαξε δραστικά από την πρώτη κιόλας στιγμή που πήρε το χάπι το 2003 για την ασθένεια που του προκαλούσε τρεμούλα, δυσκολία στην κίνηση και την ομιλία.

Ο Didier Jambart προσπάθησε να αυτοκτονήσει 3 φορές και όπως ισχυρίζεται εθίστηκε στον ιντερνετικό τζόγο κάτι που τον οδήγησε στο να χάσει όλες τις οικονομίες της οικογένειας.

Εθίστηκε επίσης στο gay σεξ και μάλιστα άρχισε να επιδεικνύει τον εαυτό του μέσα από το Ίντερνετ και να μεταμφιέζεται. Οι επικίνδυνες σεξουαλικές του νέες συνήθειες είναι υπεύθυνες και για τον βιασμό του.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του σταμάτησε όταν έκοψε και το χάπι το 2005. Όμως μέχρι τότε είχε χάσει τη δουλειά του, καθώς και έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τους εθισμούς του.

Ο άνδρας ζητάει 450.000 ευρώ από την Βρετανική εταιρεία που πουλούσε το χάπι, αλλά και από τον νευρολόγο του που δεν τον ενημέρωσε για τις παρενέργειες. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, το εν λόγω φάρμακο είναι γνωστό για τις παράξενες παρενέργειές του, κάτι που όμως δεν θέλησε να σχολιάσει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook