Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του τ. Πρόεδρου του Πλατανιά – Μίλησε για τον Γ. Βούρβαχη το σχέδιο του για την ΕΠΣ Χανίων και την επόμενη ημέρα στο Χανιώτικο ποδόσφαιρο

Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε στην εφημερίδα Κόσμος της Πόλης ο γνωστός στα αθλητικά δρώμενα των Χανίων και τ. Πρόεδρος της ΠΑΕ Πλατανιάς κ. Στέλιος Βαρουξάκης, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα απάντησε σε όλα τα καυτά ζητήματα για την ΕΠΣΧ, τον Γιώργο Βούρβαχη, αλλά και τις επόμενες εκλογές στην Ενωση. 

Κύριε Βαρουξάκη… καιρό θέλαμε να σας μαρκάρουμε… οπότε ευκαιρία δοθείσης, μπορείτε να μας πείτε πως πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε την Ε.Π.Σ.Χανίων;
Πρώτα από όλα… χαίρομαι που μιλάτε με ποδοσφαιρικούς όρους, γιατί εγώ δόξα το Θεό μεγάλωσα μέσα σε ένα γήπεδο. Το γεγονός ότι αποφάσισα να ηγηθώ μίας ομάδας ανθρώπων για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το πάθος που έχω για τη μπάλα αλλά και την επιθυμία των ανθρώπων που ασχολούνται με τα ερασιτεχνικά σωματεία να βοηθήσω. Αν δεν μου το ζητούσαν επίμονα και δεν έβλεπα την αγωνία τους για αλλαγή δεν ξέρω αν θα είχα το ίδιο πάθος για να είμαι υποψήφιος. 

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γιατί πάτε να “φάτε” τον κ. Βούρβαχη;
Όπα, όπα… κάνετε λάθος. Εγώ δεν πάω να φάω κανέναν. Ούτε τον κύριο Βούρβαχη , ούτε κανέναν από την Ε.Π.Σ.Χανίων. Εγώ πάω να βοηθήσω τις ομάδες που ζητάνε ισονομία, δικαιοσύνη και θέλουν βοήθεια σε όλα τα ζητήματα των συλλόγων τους.

Εντάξει τότε, γιατί θεωρείται ότι είσαστε καλύτερος από τον κύριο Βούρβαχη;
Το αν είμαι καλύτερος ή όχι από τον κύριο Βούρβαχη θα το κρίνουν οι ομάδες που ψηφίζουν. Εγώ έχω συγκεκριμένο σχέδιο για τις ομάδες που βασίζεται στην εξέλιξη τους, την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και φυσικά θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για τα σωματεία, που είναι και το μεγάλο αγκάθι τους αυτή τη στιγμή. 

Θα αρχίσετε και εσείς να τάζετε δωρεάν διαιτησίες;
Για να τελειώσει το παραμύθι με τις δωρεάν διαιτησίες… Τώρα τις θυμηθήκανε; 26 χρόνια δεν μπορούσε να το είχαν κάνει; Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι τώρα που είδε τα… ζόρια έταξε τις δωρεάν διαιτησίες. Εμείς από τη πλευρά μας θέλουμε να μην πληρώνουν τα σωματεία διαιτησίες και έχουμε ήδη ψάξει και έχουμε βρει τρόπους ώστε να μην επιβαρύνονται οι ομάδες. Εμείς δεν τάζουμε πράγματα χωρίς κοστολόγηση. Ήδη έχουμε παρουσιάσει στις περισσότερες ομάδες το πλάνο μας για το πως θα εξοικονομήσουν χρήματα, μέσα από το αθλητικό υλικό που είναι και το μεγάλο κόστος σε μία ομάδα. 

Πάμε λίγο σε όσα συνέβησαν στην τακτική συνέλευση. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί σας έβγαλε έξω;
Παρανοϊκά πράγματα. Προσκόμισα δύο επίσημα έγγραφα για να εκπροσωπήσω το σωματείο μου, τον ερασιτέχνη Πλατανιά τα οποία ο κύριος Βούρβαχης δεν τα δέχτηκε. Αμέσως έθεσα το θέμα στη Γενική συνέλευση… το ανώτατο όργανο… και δεν το δέχτηκε ούτε και αυτό! Για αυτό το λόγο και αποχωρήσαμε.

Πρέπει ο κύριος Βούρβαχης να γνωρίζει ότι οι εποχές που έλεγαν όλοι “ΝΑΙ” με σκυμμένο το κεφάλι έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί! Στις εκλογές θα καταλάβει ο κύριος Βούρβαχης ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε.  Η ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων είναι για να ενώνει και όχι να διχάζει. Αυτό που έκανε ήταν διχασμός αλλά δεν θα του περάσει. Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα ακούσει πολλά για τον αυταρχικό χαρακτήρα του… αλλά ευτυχώς το έζησα και live… ε, σας λέω ότι εμείς δεν τα δεχόμαστε αυτά. 

Ακούμε πολλά για τις εκλογές που έρχονται. Ακούμε πολλά για πλειστηριασμούς σε ομάδες, για… παρανοϊκές υποσχέσεις, θα θέλαμε ένα σχόλιο.
Είμαι ξεκάθαρος. Εγώ με όλες τις ομάδες που κάνω συναντήσεις, με τα συμβούλια τους, παρουσιάζω το πρόγραμμα μας, τις θέσεις μας και δεν τάζουμε τίποτα παραπάνω. Αν άλλοι τάζουν χρήματα, αποδυτήρια, τσιμέντα και μεταξωτές κορδέλες με αφήνουν αδιάφορο. Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των ομάδων δεν θέλουν κάτι προσωρινό αλλά θέλουν αλλαγή. Βρείτε μου μία ομάδα που να σας πει ότι της έταξα κάτι εγώ.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που σας κάνουν να διαφέρετε από τη νυν παράταξη της Ε.Π.Σ.Χανίων
Πρώτα από όλα έχουμε στην ομάδα μας ανθρώπους που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Έχω παίξει τόσα χρόνια μπάλα, έδινα την ψυχή μου όταν έπαιζα, όμως και σαν παράγοντας κατάφερα με μία παρέα ανθρώπων από τον Πλατανιά να πετύχουμε το… αδιανόητο, το θαύμα… της SUPERLEAGUE με την ομάδα του Πλατανιά.

Ο Μιχάλης ο Κοτζαμιχάλης έχει παίξει πολλά χρόνια μπάλα σε μεγάλο επίπεδο, ο κύριος Χηνόπουλος κατάφερε και έκανε την ομάδα των Βουκολιών να πρωταγωνιστεί, ο κύριος Σβουράκης έχει  από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, ο κύριος Ροκάκης έχει καταφέρει με τους ανθρώπους του συμβουλίου να πάει τον Κισαμικό στη Β’ Εθνική και να προσπερνάει ιστορικά σωματεία των Χανίων. Ο Κωνσταντινίδης, ο Κουκλάκης, ο Κουλιέρης που δίνουν καθημερινά χρόνο και χρήμα από τις τσέπες τους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 
Εγώ δεν μειώνω την προσφορά των αντιπάλων μας αλλά θεωρώ ότι τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα μας μπόρούν να κάνουν τη διαφορά.

Είσαστε έτοιμοι να παρουσιάσετε το πρόγραμμα σας, να το μάθει και ο κόσμος;
Οι ομάδες είναι ενημερωμένες και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το παρουσιάσουμε και στη Χανιώτικη κοινωνία. Είναι πολλές οι αλλαγές που θα γίνουν και κυρίως θα γίνουν με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. 

Μία μικρή γεύση;
Τα γήπεδα. Μεγάλο πρόβλημα με ομάδες που δεν έχουν καν αποδυτήρια. Είναι φυσιολογικό το 2016 να μην υπάρχουν αποδυτήρια σε γήπεδα, ντουζ και ακόμα ακόμα… και χλοοτάπητα; Εμείς είμαστε σε θέση σε συνεννόηση  με την Περιφέρεια και τους κατά τόπους δήμους να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα γήπεδα θα πληρούν τις προδιαγραφές που πρέπει και να παίζουν τα παιδιά μας σε ασφαλή γήπεδα και κυρίως αξιοπρεπή. Υπάρχουν και άλλες τομές που έχουν να κάνουν με τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, όπως ο αθλητικός ψυχολόγος που θεωρώ ότι είναι απαραίτητος στην ένωση. Τα έχουμε όλα μελετήσει και θα δείτε ότι κοιτάζουμε μπροστά… ώστε να γίνουμε πρότυπο για όλη την Ελλάδα… 

Μιλάτε με τον Κονταρό ή επειδή… σας λένε από την άλλη πλευρά ότι σας βοηθάει τον “κόψατε”;
(Γέλια) Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάμε πια… Πέρα από τη πλάκα ο Μανώλης Κονταρός είναι φίλος μου εδώ και 30 χρόνια. Θεωρώ ότι και αυτός είναι ένας από τους πολλούς που μας στηρίζουν. Ηθικά όμως… Ο κύριος Κονταρός δεν έχει ομάδα… ο κύριος Κονταρός δεν ψηφίζει. Ο Μανόλης ήταν, είναι και θα είναι φίλος μου. Προσέξτε, μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο τόπο του. Μιλάμε για έναν άνθρωπο – καλλιτέχνη που είναι αναγνωρίσιμος και αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Όποιος λοιπόν καταφέρετε εναντίων του ή μαλλον εναντίων της σχέσης μας, βγαίνει ζημιωμένος. 

Τι εισπράττετε  από τις ομάδες με τις οποίες συνομιλείτε; Βλέπετε ανταπόκριση;
Θα είμαι ειλικρινής. Δεν θα ήθελα να το πω αλλά βλέπω ενθουσιασμό για την επικείμενη αλλαγή στην Ε.Π.Σ.Χανίων. Βλέπω ότι τα σωματεία θέλουν αυτή την αλλαγή και μου δίνουν δύναμη καθώς με παροτρίνουν να συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο. Βλέπω τους ανθρώπους προβληματισμένους, να μου λένε πόσο δύσκολα καταφέρνουν η ομάδα τους να τα φέρνει πέρα και βλέπω ότι θέλουν να βοηθήσουμε ουσιαστικά και όχι περιστασιακά. Η απογοήτευση που εισπράττω είναι μεγάλη. 

Πάμε στις εκλογές… Το γνωρίζεις ότι δεν έχει χάσει ποτέ τα 26 χρόνια ο κύριος Βούρβαχης;
Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Θεωρώ ότι οι ομάδες κρίνουν, ζυγίζουν και εκεί θα αποφασίσουν ποιος θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο μας. 

Αν λέω… αν κερδίσετε… δεν πιστεύω να κάτσετε και εσείς 25 χρόνια…
Αυτό… είναι κατάρα… Κατάρα για όποιον το επιζητάει. Ένας που ασχολείται με τα κοινά ή το ποδόσφαιρο θα πρέπει μετά από 8 χρόνια να αποχωρεί, ενώ παράλληλα να έχει βάλει τις βάσεις για να έρχονται νέοι άνθρωποι στα πράγματα. Κανένας δεν παντρεύετε μία καρέκλα. Κανένας που να έχει και άλλα πράγματα να κάνει στη ζωή του. Ας μάθουμε επιτέλους να προσφέρουμε χωρίς να περιμένουμε να πάρουμε. Πολύ σημαντικό. 

Με τον κύριο Βούρβαχη μιλάτε;
Eγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Τον τιμώ για την προσφορά του αλλά ως εκεί. Αν μου μιλήσει και βέβαια θα του μιλήσω. Προσωπικά δεν έχω με κανέναν. Απλά θεωρώ ότι τόσα χρόνια ότι είχε να δώσει το… έδωσε. Αν και με ενόχλησε το πως συμπεριφέρθηκε στην τακτική συνέλευση… τον καταλαβαίνω. Ο πανικός της ήττας είναι κακός σύμβουλος και αν δεν μπορείς να το ελέγξεις… απλά παρεκτρέπεσαι…

Γιατί θεωρείται ότι έκανε τις αλλαγές στο καταστατικό της Ε.Π.Σ.Χανίων:
Πολύ απλά… για να μην μπορεί να τον κερδίσει κανένας. Η κοροϊδία αυτή απέναντι στα σωματεία… η οποία έγινε εν αγνοία τους, που ζητάει ο πρόεδρος να είναι απόφοιτος Α.Ε.Ι έγινε μόνο και μόνο για να παραμείνει ο ίδιος στη θέση του προέδρου ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Αυτό δείχνει ότι ο κύριος Βούρβαχης θέλει να μείνει με το έτσι θέλω στη θέση αυτή. Εμ, δεν θα του περάσει. Οι ομάδες κατάλαβαν γιατί ακριβώς το έκανε και δεν το ξεχνάνε. Να ζητάς απολυτήριο ΑΕΙ για να γίνεις πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Χανίων… είναι εξωφρενικό. Ούτε η FIFA και η ΟΥΕΦΑ δεν ζητάνε τέτοια πράγματα. Σας είπα ξανά… ήθελε να είναι κομμένα και ραμμένα όλα στα μέτρα του. 

Από εκεί και πέρα άλλαξε τους διαιτητές από τα 5 χρόνια στα 10 για να μην μπορεί να συμμετάσχει ο κύριος Κουκλάκης. Κακώς το έκανε… μόνο 10 χρόνια… 100 έπρεπε να το κάνει για να είναι σίγουρος ότι θα είναι πρόεδρος για πάντα. 

Πότε θεωρείται ότι θα διεξαχθούν οι εκλογές;
Θεωρώ ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Βέβαια εμείς όλα τα περιμένουμε… Ακόμα και 15 Αυγούστου μπορεί να τις βάλουν να γίνουν… Τα περιμένουμε όλα… 

Ήταν πιο δύσκολο από ότι περιμένατε ο αγώνας αυτός;
Έχω δώσει πολλούς αγώνες στη ζωή μου και πιστέψτε με δεν είναι δύσκολο. Θέλει τρέξιμο και συναντήσεις όμως το να τους πείσουμε δεν είναι δύσκολο καθώς βλέπουν και οι ίδιοι ότι χρειάζεται αυτή η αλλαγή αν θέλουμε να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο μας. 

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στα σωματεία που σας διαβάζουν;
Το μοναδικό που θα τους πω είναι ότι, ο Στέλιος ο Βαρουξάκης και οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την Ε.Π.Σ.Χανίων θα δουλεύουν για αυτούς, ισότιμα, δίκαια και θα δουν από τη πρώτη κιόλας μέρα τη διαφορά. Θα δουν μία Ε.Π.Σ.Χανίων που θα ενδιαφέρεται για αυτούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook