Δείτε φωτογραφίες -Μόνο το 10% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο- Πάνω από 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν μετατραπεί σε στάχτη

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια, αναγκάζει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες καταβροχθίζουν ό,τι συναντήσουν στο πέρασμά τους. Για πέμπτη συνεχή ημέρα η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε απρόσιτα φαράγγια και στους πρόποδες βόρεια του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τις αρχές η Sand Fire έχει μετατρέψει σε στάχτη 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις παρυφές βορειοδυτικά του Εθνικού Δρυμού του Λος Άντζελες, ενώ μόλις το 10% των μετώπων έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Οι δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς δίνουν μάχη καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς πορεία και κάνουν το έργο τους ακόμα δυσκολότερο.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 10.000 σπίτια και 1.500 άνθρωποι τα έχουν εγκαταλείπει σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιθεωρητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κομητείας του Λος Άντζελες Τζόι Μάρον ο οποίος πρόσθεσε ότι 200 εμπορικά καταστήματα απειλούνται από την πυρκαγιά.

Η φωτιά απειλεί μια σειρά μικρών κοινοτήτων κοντά στη Σάντα Κλαρίτα, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων βόρεια του Λος Άντζελες. Πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει την περιοχή, ενώ στο λεκανοπέδιο του Λος Άντζελες λευκή στάχτη έχει καλύψει την ατμόσφαιρα.

Πάνω από 3.000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, ενώ ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook