Μέρες τώρα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χανίων προχωρούν σε αντικατάσταση των παλιών και στις περισσότερες περιπτώσεις κατεστραμμένων κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι κάδοι) στο Δήμο Χανίων.

Κάδοι που η ηλικία τους έχει ξεπεράσει τα 15 έτη – με μέσο όρο ζωής τα 8 έτη – αποσύρονται για να αντικατασταθούν από καινούριους πιο ανθεκτικούς, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και τη σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων.

775 συνολικά μεταλλικοί κάδοι (επί συνόλου περίπου 5.500 κάδων εντός του Δήμου Χανίων) με πλαστικό καπάκι, χωρητικότητας 1.100 λίτρων και προϋπολογισμού περίπου 320.000 €, θα βρεθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα σημεία αποκομιδής. Η προσπάθεια συνεχίζεται από πέρσι και όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Φραγγεδάκης θα υπάρχει η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό ούτως ώστε κάθε χρόνο να αγοράζονται καινούριοι κάδοι μέχρι να αντικατασταθούν όλοι.

«Συνολικά οι κάδοι που έχουμε στο Δήμο Χανίων είναι 5.500 και οι φθαρμένοι γύρω στους 2.500, οι 1.000 απ’ αυτούς είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ταυτόχρονα είμαστε σε συνεργασία με τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. προκειμένου να προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό σε ορισμένες περιοχές αναφορικά με τις θέσεις των κάδων με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάποιες γειτονιές που γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Μιλάμε παράλληλα και για ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει καφέ κάδους περισυλλογής κομπόστ που θα λειτουργήσει από Σεπτέμβρη με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, αλλά τον πρώτο λόγο σε αυτό έχει η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook