Με τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εκπροσώπους του ΕΣΤΕΠ συναντήθηκαν χθες, ημέρα Τρίτη ο Βαρδάκης Σωκράτης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χανίων, κα Βαγιωνάκη Ευαγγελία, κ. Μπαλωμενάκης Αντώνιος, καθώς και ο συνεργάτης του Κεγκέρογλου Βασίλειου, Βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Ηρακλείου.

Η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική και οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων και Μαρμάρων.

Οι εκπρόσωποι των ΕΣΤΕΠ έθεσαν υπό συζήτηση την ανταποδοτικότητα των ενσήμων ως προς την σύνταξη καθώς και την ενεργοποίηση των υπεραγνώστων ενσήμων.

Επιπλέον ζήτησαν από τον Υπουργό να προβεί σε ενέργειες ώστε να περιοριστεί η παράνομη εργασία και να προβλεφθεί η ποινική δίωξη αυτής από κρατική υπηρεσία σε συνεργασία πάντα με τα κατά τόπους σωματεία.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δώσει άμεσα λύση στα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων και Μαρμάρων και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.