Την προσεχή Παρασκευή 29 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου που παρουσιάζει μια διασκευή του ηθοποιού Τίτου Λίτινα πάνω στο γνωστό παραμύθι του Αντ. Εξυπερύ « Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Το έργο έχει τίτλο «Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στην Κρήτη» και αποτελεί μια ευφάνταστη παραγωγή, την οποίοι καλούνται να χαρούν μικρά και μεγάλα παιδιά!

Σύμφωνα με το σενάριο, ο πλανήτης του Μικρού Πρίγκιπα κυριεύθηκε απο τα σατανικά δέντρα Μπάο Μπάπ. Πλέον είναι και αυτός ένας πρόσφυγας που βρίσκει καταφύγιο στον πλανήτη γη, στο νησί της Κρήτης. Ένας πιλότος-πνεύμα και μια αεροσυνοδός-πνεύμα  κάνουν αστρικά ταξίδια με την “βαλίτσα” τους. Μέσα στην βαλίτσα  υπάρχει μια μαγική κόκκινη καρφίτσα. Αυτή η κόκκινη καρφίτσα έχει την δύναμη να τους μεταφέρει σε όλο το σύμπαν και να τους φέρνει σε επαφή με μυθικούς ήρωες και πρόσωπα που μπορούν ακόμη να μας μυήσουν σε ιστορίες αγάπης. Λόγω έλλειψης καυσίμων κάνουν αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη και εκεί γνωρίζονται με τον Μικρό Πρίγκιπα.

Ο Μικρός πρίγκιπας, μέσα απο την εξιστόρηση των περιπετειών του , γίνεται καθρέπτης όλης της επιπολαιότητας, της υπεροψίας, της μιζέριας, της δίψας για εξουσία και χρήματα, της μοναξιάς των ανθρώπων. Κάθε επαφή του με τα λουλούδια, με την αλεπού και το τριαντάφυλλο του, που πλέον τον συντροφεύει παντού μέσα σε ένα κινιτό δοχείο, είναι ένα δίδαγμα ζωής. Και η λήθη γίνεται αλήθεια.  Στο σημείωμα του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τίτος Λίτινας αναφέρει τα εξής: «Σκοπός αυτής της παράστασης είναι να δουν τα παιδιά οτι μπορούν να αναπαραστήσουν μια ιστορία, να κάνουν θέατρο με τα πιο απλά μέσα. Μόνο φαντασία, αγάπη και λίγα χρώματα χρειάζονται.

“Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια.” Αυτή η φράση του έργου είναι η βάση, ο οδηγός και η σκηνοθεσία αυτής της παράστασης.

Στον τόπο του ονείρου που όλα μπορούν να συμβούν. Εκεί που δεν σκέφτεσαι παρά μόνον αισθάνεσαι. Στο όνειρο ενός μικρού παιδιού με τίτλο: 

Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στην Κρήτη. Μέσα σε αυτό το όνειρο θα μπούμε και αυτό το όνειρο θα δούμε απόψε. Καλό μας ταξίδι!»

Παίζουν Τίτος Λίτινας, Χρυσή Μπαγιαρτάκη και Γεωργία Γαλιάκη.
Προσαρμογή, σκηνοθεσία, σκηνικός χώρος: Τίτος Λίτινας
Μουσική: Λένα Πλάτωνος
Video: Γεώργιος Κορακιανίτης
Η πρεμιέρα θα γίνει στον Αχλαδέ την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ και θα ακολουθήσει περιοδεία στα χωριά Αξός το Σάββατο 30 Ιουλίου, Σκεπαστή την Κυριακή 31 Ιουλίου, Αλφά το Σάββατο 6 Αυγούστου και Πάνορμο την Κυριακή 7 Αυγούστου. 
Όλες οι παραστάσεις δίδονται στις 9:30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Στέκι Περάματος.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησε την Δευτέρα 25 Ιουλίου στην Αποθήκη Πολιτισμού Μελιδονίου η 2η Έκθεση Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών με την συμμετοχή ζωγράφων, αγιογράφων, γλυπτών, χαρακτών και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών εκφράσεων του συγκεκριμένου τομέα. 

Ο Δήμος Μυλοποτάμου μέσα από το Φεστιβάλ «Ταλλαία» επιτυγχάνει να αναδείξει ένα σημαντικό τομέα που αναπτύσσεται στην περιοχή από ανήσυχους, πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι με το χρωστήρα τους, τα εργαλεία τους, κυρίως με το μυαλό και την ψυχή τους, αποτυπώνουν συναισθήματα και καταθέτουν τη δική τους πρόταση μέσα από τα έργα τους.

Η έκθεση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 5 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Πρωτοπρεσβύτερος Γοργοράπτης Σταύρος, Πρωτοπρεσβύτερος Νικηφόρος Νικόλαος, Πρωτοπρεσβύτερος Ρουσσάκης Νικόλαος, Οικονόμος Ευάγγελος Παπαδοπετράκης, Αστρινάκης Ανδρέας, Βουκάλης Σήφης, Γερομουσταλάκης Στρατής, Γοργοράπτη Ευαγγελία, Θεοδωράκη Μάγδα, Κανακάκη Χαρούλα, Καφφάτου Αναστασία, Κιαγιά Μάγδα, Λυρώνη Νένα, Μαστοράκη Γαρυφαλιά, Μουντάκη Κωνσταντίνα, Νύκταρης Γαβριήλ, Νύκταρης Γεώργιος, Νύκταρης Νικηφόρος, Οικονομάκης Σήφης, Ουρανός Χαράλαμπος, Παπαδογιάννης Νικόλαος, Παπακωσταντής Μιχαήλ, Παρασύρη – Τσαγλιώτη Γεωργία, Πετούση Ρεγγίνα, Πολυμήλη Σοφία, Πράουν Μάριαν, Ρασούλης Γεώργιος, Ρουκούνη Εμμανουέλα, Ρουμπάκης Εμμανουήλ, Ρουσσάκης Νικόλαος, Σπυριδάκης Γεώργιος, Τσαγλιώτη Εμμανουέλα και Τσαχάκης Μιχαήλ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα του φεστιβάλ που είχε αντικείμενο την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση του πολυβραβευμένου φωτογράφου EFIAP Γιώργη Παπαδάκη που περιλάμβανε 50 βραβευμένα έργα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φιλοξενήθηκε στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο των Δαφνέδων, το οποίο στο εξής θα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο.
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το σεμινάριο φωτογραφίας που οργανώθηκε με δωρεάν μαθήματα από τον AFIAP Μιχάλη Νικηφοράκη και τον EFIAP Γιώργη Παπαδάκη στο Ενοριακό Κέντρο Δαφνέδων.

Οι συμμετέχοντες, μετά τα σεμινάριο ακολουθούν πρόγραμμα φωτογραφήσεων τοπίων και προσώπων και τα έργα τους θα εκτεθούν σε έκθεση, η οποία θα οργανωθεί τον προσεχή χειμώνα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook