Πλούσια, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, θα είναι η πολιτιστική ατζέντα του Δήμου Γόρτυνας, καθώς έχει προβλεφτεί να διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων σχεδόν σε όλους τους οικισμούς, στα πλαίσια του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γόρτυνας 2011».

 Σε συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις με το επίσημο άνοιγμα της αυλαίας να γίνεται από τις Γκαγκάλες στις 26 Ιουλίου, όπου θα ανέβει η παράσταση “Καπετάν Μιχάλης”.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Γκαγκαλών, η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου θα παρουσιάσουν στους κατοίκους των Γκαγκαλών το έργο “Καπετάν Μιχάλης”, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.  

Να σημειωθεί πως την χορηγία, την επιμέλεια και την διοργάνωση των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει αναλάβει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Γόρτυνας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Στέλιος Μπομποδάκης ευχαρίστησε τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων για την συνεργασία που είχαν προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα, αλλά και την δημοτική αρχή για την στήριξή της στο όλο εγχείρημα.

“Παρά τα πενιχρά οικονομικά δεδομένα θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να συντάξουμε ένα πρόγραμμα, όσο το δυνατόν πιο πλούσιο, προκειμένου να προσφέρουμε ψυχαγωγία στους δημότες της Γόρτυνας και κυρίως αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στις πόλεις για να παρακολουθούν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των συλλόγων για την άριστη συνεργασία που είχαμε στον καταρτισμό του προγράμματος.

 Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ξεκινούν φέτος από το δημοτικό διαμέρισμα των Γκαγκαλών και κατόπιν θα πάρουν σειρά όλα τα χωριά του Δήμου Γόρτυνας. Τις επόμενες ημέρες, όταν θα τακτοποιηθούν κάποιες μικροεκκρεμότητες που υπάρχουν, θα ανακοινώσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ευελπιστώντας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοτών μας.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπομποδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook