Κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης για εθνική συνεννόηση πραγματοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και το νέο πακέτο για την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, όπως περιγράφει το ρεπορτάζ του real.gr, τόνισε ότι «τα κόμματα έχουν υποχρέωση να κάνουν μια ειλικρινή αποτίμηση της κατάστασης. Είναι ευκαιρία για εθνική συνεννόηση. Και η πιο απλή πράξη συναίνεσης. Έστω και μόνο αλλαγής στην ατμόσφαιρα στέλνει θετικό μήνυμα».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «γιγαντιαίο» το πρόγραμμα επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους, είπε ότι είναι «ανακούφιση» για την οικονομία και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταθέσεις στις τράπεζες είπε: «Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να ακούσει με τα αυτιά του αυτά που είπε ο κ. Ρομπάι, ο κ. Μπαρόζο, ο κ. Τρισέ, η κ. Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί. Υπάρχει πανστρατιά. Ένα σκληρό μέτωπο υπέρ της Ελλάδας. Όλα τα πιθανά προβλήματα έχουν απαντηθεί εκ προοιμίου».

Όπως είπε ο υπουργός: «Όσοι βγάλανε τα χρήματα στο εξωτερικό έχουν ευκαιρία να τα επαναφέρουν. Να επανέλθουν τα χρήματα, είναι ευκαιρία, αυτοί που τα έχουν σπίτι για λόγους ασφάλειας ας τα επιτρέψουν στις τράπεζες. Είναι διασφαλισμένες. Είναι πιο ασφαλείς από του εξωτερικού».

Ο υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στα ομόλογα που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και είπε ότι θα αντικατασταθούν με ίσης αξίας 30ετους διάρκειας. Υπολογίζεται ότι αυτό αφορά περίπου 20 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ασύμμετρο πόλεμο κατά του ευρώ», τόνισε ότι «η χώρα είναι ασφαλής» και είπε ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι του χρέους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook