Για φανατικό νεοναζί, λάτρη του Χίτλερ και υμνητή της Αρίας Φυλής μιλούν τα γερμανικά δημοσιεύματα, αναφερόμενα στον 18χρονο Γερμανό ιρανικής καταγωγής που προκάλεσε το μακελειό στο εμπορικό κέντρο «Ολύμπια» του Μονάχου την περασμένη Παρασκευή.

Γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με τον Χίτλερ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Αλί Ντάβιντ Σόνμπολι θεωρούσε «εξαιρετικής σημασίας» το γεγονός ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με αυτά του Αδόλφου Χίτλερ και δήλωνε πως είναι υπερήφανος που είναι «Ιρανός και Γερμανός Αρειος». Είχε δηλώσει ότι μισεί τους Αραβες και τους Τούρκους και αισθανόταν ανωτερότητα έναντι αυτών.

Η αστυνομία διερευνά την πιθανότητα την ώρα της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο να είχε βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα με καταγωγή από το εξωτερικό.

Το alter ego του Μπρέιβικ

Η αστυνομία δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι ο 18χορνος επέλεξε να δράσει στην επέτειο των τρομοκρατικών ενεργειών του ακροδεξιού Νορβηγού Αντερς Μπρέβικ. Εκτός από το γεγονός ότι χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο, ένα Glock, είχε βάλει την φωτογραφία του Μπρέιβικ στον προσωπικό λογαριασμό του στην εφαρμογή WhatsApp, σε μια έμμεση ένδειξη ότι ο νορβηγός μακελάρης ήταν το alter ego του.

Ο φημισμένος γερμανός ψυχολόγος Ρουντολφ Εγκ, δήλωσε στην Die Welt ότι η αντιστοιχία με τον Μπρέιβικ είναι εμφανέστατη: «Ενα ακόμη κοινό στοιχείο με τον Μπρέιβικ, είναι το γεγονός ότι και οι δύο προτίμησαν να δολοφονήσουν νέους ανθρώπους. Οι φόνοι τους είναι μια έκφραση μίσους γι΄αυτούς που στάθηκαν πιο τυχεροί από αυτόν.»

thetoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook