Με σύνθημα «μαζί ΚΑΙ στον αθλητισμό» ο Περιφερειάρχης σε εκδήλωση στη Περιφέρεια ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς στο Ρίο, και ανήκουν σε συλλόγους-σωματεία εντός Κρήτης ή είναι μέλη σε άλλους συλλόγους της χώρας

Τους 16 αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν σε αθλητικά σωματεία-συλλόγους της Κρήτης και θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς, και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία, τίμησε σήμερα για την επιτυχή πορεία τους στον αθλητισμό ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε εκδήλωση στη Περιφέρεια.  

Με κεντρικό σύνθημα της Περιφέρειας Κρήτης «Μαζί Και στον αθλητισμό» ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες,  τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή για την Κρήτη που είναι μέλη Κρητικών αθλητικών συλλόγων-σωματείων, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στη προσπάθεια σε όλους τους αθλητές Κρητικής καταγωγής που ανήκουν σε σωματεία-συλλόγους εκτός Κρήτης και συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς στο Ρίο. 

Από την πλευρά τους οι αθλητές και οι εκπρόσωποι των Κρητικών αθλητικών σωματείων-συλλόγων εκφράζοντας την χαρά τους, ευχαρίστησαν για την τιμή και την πολύτιμη βοήθεια-συμπαράσταση τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Παράλληλα ανέφεραν ότι η Περιφέρεια είναι η πρώτη Περιφέρεια στην χώρα που τιμά και υποστηρίζει και ηθικά τους αθλητές πριν την έναρξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. 

Στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν τους αθλητές παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης. 

Οι αθλητές, αθλήτριες, και οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων τιμήθηκαν από την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης με πίνακες που αναπαριστούν τα «Ταυροκαθάψια» της Μινωικής εποχής, όπως επίσης με μπλουζάκια που φέρουν το λογότυπο της Περιφέρειας Κρήτης. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι, «υποχρέωση της Περιφέρειας να τιμήσει και να ευχηθεί στις αθλήτριες και στους αθλητές καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είμαι μεγάλη τιμή και χαρά για την Περιφέρεια να υποδέχεται όλους τους αθλητές που είναι μέλη των Κρητικών σωματείων και θα βρεθούν στο Ρίο για να δώσουν τον δικό τους αγώνα, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του αθλητισμού. Από την πλευρά την δική μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις και σε οικονομικό επίπεδο, την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών, και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τα σωματεία, τις οικογένειες για αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και περιμένουμε να χαρούμε τα μετάλλια τους μαζί με όλους τους Έλληνες, τους Κρητικούς». 

Στις δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης αθλητές και εκπρόσωποι σωματείων συλλόγων ανέφεραν: 

Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μέτρα: 

«Την Τρίτη 2 Αυγούστου αναχωρώ για το Ρίο, η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης για την σημερινή τιμή, εύχομαι σε όλους τους συναθλητές καλή επιτυχία, και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να κάνω υπερήφανη την Ελλάδα και την Κρήτη. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης για την σημαντική βοήθεια». 

Ο Λυκούργος -Στέφανος Τσάκωνας στα 200 μέτρα: 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης, στο σύλλογο μου που με στηρίζουν. Για τους αγώνες του Ρίο έχω καλή ψυχολογία, είμαι υγιής και από εκεί και πέρα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη  και Ηρώ Μηλάκη που θα συμμετέχουν στη ποδηλασία: 

«Κατακτήσαμε πρόσφατα τη φανέλα του Κυπελούχου κόσμου οπότε τώρα πάμε στην Παραολυμπιάδα με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία και ελπίζουμε για ένα μετάλλιο. Το ποδήλατο είναι πάρα πολύ δύσκολο χρειάζονται πάρα πολλές ώρες προπόνηση και με τους δυο αθλητές μαζί. Επίσης το ποδήλατο πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένο έτσι ώστε να μην έχουμε τεχνικά προβλήματα στη διαδρομή. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης για την σημαντική στήριξη που μας παρέχει». 

Γιώργος Κωστάκης στίβος: 

«Είναι ένα όνειρο ζωής για εμένα, η πρώτη μου συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες . Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου και τον τόπο μου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες». 

Μανόλης Στεφανουδάκης στίβος:

«Θα είναι ένας πολύ καλός αγώνας στη Βραζιλία, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, υπάρχουν ισάξιοι αθλητές. Είναι η δεύτερη Παραολυμπιάδα που συμμετέχω και η εμπειρία θα είναι μοναδική». 

Γιώργος Καπελλάκης κολύμβηση:

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης μου μας κάλεσε να μας τιμήσει πριν τους  αγώνες. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα το εισιτήριο για 4η φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω την χώρα μου, την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες συναθλητές που θα συμμετέχουν στο Ρίο. 

Γιώργος Γιατρουδάκης Πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου «Ελ. Βενιζέλος» Χανίων

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στον κ. Αρναουτάκη για την πρωτοβουλία να τιμήσει τους αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει είναι τεράστια, είναι τιμή μας που έχουμε 4 αθλητές, τον Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία, τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200 μέτρα, τη Σοφία Ρήγα στο μαραθώνιο και την Αλεξία Παππά στα 10 χιλιόμετρα.  

Ποιοι τιμήθηκαν σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης:

ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος
Πρόεδρος Γιώργος Γιατρουδάκης  

ΑΘΛΗΤΕΣ:

Λυκούργος- Στέφανος  Τσάκωνας στα 200μ. (προπονητής Γιώργος Παναγιωτόπουλος)
Μιχάλης Αναστασάκης στη Σφυροβολία
Αλεξία Παππά στα 10.000μ
Σοφία Ρήγα στο Μαραθώνιο
Σκοπευτικός Σύλλογος Χανίων «Ο ΒΑΡΔΑΣ» 
Πρόεδρος Καραμπινάκης Νίκος 

ΑΘΛΗΤΗΣ:

Ευθύμης Μήττας στο Σκητ
Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου ΓΕΗ 
Πρόεδρος Ανδρέας Γιαννόπουλος 

ΑΘΛΗΤΡΙΑ

Βασιλείου Ειρήνη στα 400μ (προπονητής Αρης Βισκαδουράκης)
Σητειακός Αθλητικός Όμιλος 
Πρόεδρος: Παπαδάκης Πέτρος
ΑΘΛΗΤΡΙΑ: Μαρία Μπελιμπασάκη στα 100μ και 200μ.
Παναθλητικός Όμιλος Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ»
Πρόεδρος Νώντας Σαρρής 
ΑΘΛΗΤΗΣ: Χρήστος Βολικάκης 
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
Α.Σ. «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», ΚΡΗΤΗ 
Πρόεδρος Σωματείου : Καπελάκης Γεώργιος
ΑΘΛΗΤΕΣ:
Καπελλάκης Γιώργος, κολύμβηση
Στεφανουδάκης Μανόλης, στίβος   
Τσαπατάκης Αντώνης, κολύμβηση
Ταϊγανίδης Χαράλαμπος, κολύμβηση
Καραούζας Κωνσταντίνος, κολύμβηση
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ο ΛΑΤΙΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πρόεδρος Σωματείου: Λεμονής Μιχάλης
ΑΘΛΗΤΗΣ: Γιώργος Κωστάκης, στίβος
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Μ.Ε.Α.«ΤΑΛΩΣ»
Πρόεδρος Σωματείου : Επιτροπάκης Πάρις
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:  Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Αργυρώ Μηλάκη, ποδηλασία
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : Γιώργος Βαρβεράκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook