Το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει διάλεξη με το διακεκριμένο επιστήμονα Καθηγητή Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Cambridge, ακαδημαϊκό και επίτιμο Διδάκτορα του Γενικού Τμήματος κ. Αθανάσιο Φωκά, με τίτλο «Integrability, Medical Imaging and Boundary Value Problems» την  Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη.

Η επίσκεψη του Καθηγητή κ. Αθανάσιου Φωκά πραγματοποιείται μετά από πρόταση της Προέδρου του Γενικού Τμήματος Καθηγήτριας Έλενας Παπαδοπούλου και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών του Ιδρύματος στο πλαίσιο του προγράμματος πρόσκλησης διακεκριμένων επιστημόνων.

Ο Καθηγητής κ. Φωκάς κατέχει πτυχίο Αεροναυπηγικής από το Πανεπιστήμιο Imperial, Ph.D. Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το CalTech και πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Miami. Από το έτος 2002 είναι Καθηγητής Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Cambridge και από το έτος 2004 είναι τακτικό, και ηλικιακά το νεότερο, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το ερευνητικό του έργο που αριθμεί σε πάνω από 200 επιστημονικές εργασίες, είναι  πολυσχιδές σε περιοχές όπως μοντέλα λευχαιμίας, μαγνητοεγκεφαλογραφίας, Μη Γραμμικές ολοκληρώσιμες εξισώσεις και είναι ευρύτατα αναγνωρισμένο.

 Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των επιστημόνων με τις περισσότερες αναφορές στην περιοχή των Μαθηματικών του ISI Web of Science. Για το ερευνητικό του έργο διακριθεί και έχει βραβευθεί πολλάκις με σημαντικότερο το βραβείο Naylor της Μαθηματικής Εταιρείας του Λονδίνου, είναι δε  ο πρώτος μη Βρετανός στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook