Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  βράδυ 27 Ιουλίου στο Πάρκο Αγίου Νεκταρίου Σούδας. Το διαγωνισμό διοργάνωσε το Κ.Α.Π.Η. Σούδας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Χανίων σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Κατα τη διάρκεια του διαγωνισμού δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές ζαχαροπλαστικής  από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης κο Γεώργιο Μακρή καθώς και να μάθουν νέες συνταγές ζαχαροπλαστικής από τις διαγωνιζόμενες.
Οι συμμετοχές ήταν 23. Η κρητική επιτροπή αποτελούνταν από τον κο Γιώργο Μακρή πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, τον Γιάννη Κουφό Αντ/δρο, τον κο Γιάννη Κατσιφαράκη Μέλος της Λέσχης και από την Αντιδήμαρχο Χανίων και πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κα Αλιφιεράκη Ελευθερία.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το γλυκό  Παγωτό ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ από την κα Μητσού    

Το ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό.   Το λέμε παγωτό γιατί το διατηρούμε στην κατάψυξη αλλά στην πραγματικότητα ούτε παγωτό είναι ακριβώς γιατί μένει βελούδινο και μαλακό σαν μια παγωμένη μους.  Η  δημιουργός του είχε την ευφάνταστη ιδέα να ενσωματώσει μέσα σ΄αυτ’ο το παγωτό  κομμάτια  μαρέγκας και  μεγάλα κομμάτια καραμελωμένου αμύγδαλου.

Ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση ισοβάθμησαν τα γλυκά:  Ροδακινα, Καρυδατα, Γλυκό ψυγείου με ανανά και μύρτιλα, Διπλες, Πουράκια με καρύδι και σοκολάτα, Νουγκατινα, Εκμέκ, Τούρτα, πολυχρωμο Ζελέ.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν Ο Χορευτικός  Όμιλος  ΑΡΟΔΑΜΟΣ  και  οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι ΣΕΡΡΩΝ ΟΡΦΕΑΣ και ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ενώ τη φωτογραφική κάλυψη είχε ο κύριος Μυριδάκης Σταύρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook