Ιδανικό ξεκίνημα σε ματς-διαφήμιση του αθλήματος  που είχε συγκλονιστική εξέλιξη έκανε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Εφήβων στο Μεσογειακό Κύπελλο, που φιλοξενείται στα Χανιά.

Στο κατάμεστο από κόσμο Κολυμβητήριο Χανίων το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε του Μαυροβούνιου με 19-18! Ένα γκολ πέτυχε ο Χανιώτης πολίστας της Γλυφάδας, που αποτελεί γέννημα-θρέμμα του Ν.Ο. Χανίων, Νίκος Παπασηφάκης.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-3, 4-5, 6-8

Μαυροβούνιο (Βέλικο Ουσκόκοβιτς): Τεσάνοβιτς, Φρανέτα 1, Σέτκοβιτς 4, Σάβελιτς 7, Μάτκοβιτς, Ντράγκοβιτς 1, Ουκρόπινα 1, Μισούσκοβιτς 1, Ράντοβιτς 2, Μπανίσεβτις 1, Κριβοκάπιτς

Ελλάδα (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Μαντής, Χονδροκούκης 4, Γαρδίκας 1, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος 7, Δελαγραμμάτικας, Κάκαρης 1, Παπασηφάκης 1, Κουρούβανης

Συμφιλίωση με τους Κροάτες

Πριν το ματς της Εθνικής με το Μαυροβούνιο προηγήθηκε η τελετή έναρξης του Μεσογειακού Κυπέλλου στα Χανιά, κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο πρόεδρος της ΚΟΕ και της COMEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάσθηκε στο τελετουργικό που στήθηκε από τους διοργανωτές και αφορούσε τη συμφιλίωση των Εθνικών ομάδων Εφήβων Ελλάδας και Κροατίας, που πρόσφατα είχαν δώσει ένα… επεισοδιακό παιχνίδι στο τουρνουά του Βελιγραδίου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΚΟΕ για τη συμφιλίωση αλλά και για την πρώτη ημέρα του τουρνουά:

Πριν το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας προηγήθηκε η Τελετή έναρξης των αγώνων.

Το ενδιαφέρον όμως ήταν αυτό που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και αφορούσε τις Εθνικές ομάδες της Κροατίας και της Ελλάδας, που σε τουρνουά στο Βελιγράδι, πριν λίγο καιρό, είχαν εμπλακεί σε επεισόδια μεταξύ των παικτών τους.

Οι δύο Εθνικές ομάδες παρατάχθηκαν στην εξέδρα και οι Έλληνες διεθνείς έδωσαν στους Κροάτες αναμνηστικά δώρα, με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο να επισημαίνει στο μήνυμα του ότι ο αθλητισμός ενώνει και πως Ελλάδα και Κροατία θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια υδατοσφαίριση μα οι αθλητές μεταξύ τους πρέπει να είναι φίλοι έξω από την πισίνα.

Χαιρετισμούς, στην Τελετή έναρξης, απηύθυναν ο Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και της COMEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης από την ομάδα του ΝΟ Χανίων, προπονήτρια της οποίας είναι η Μπιγιάνα Γκεοργκίεβα. Η μουσική επένδυση ήταν ο Ερωτόκριτος ερμηνευμένος από τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη και ο Μαλεβιζιώτης χορός.

Με τους νέους Κανονισμούς

Οι αγώνες του Μεσογειακού Κυπέλλου γίνονται με τους νέους κανονισμούς της Fina που είναι υπό δοκιμή. Δηλαδή μικρότερη μπάλα, αγωνιστικός χώρος 25μ, 11 παίκτες στον πάγκο και 6 στον αγωνιστικό χώρο, επίθεση 25’’, αποβολή 15’’.

Γκολ στο φινάλε η Σερβία

Στα παιχνίδια της πρεμιέρας που προηγήθηκαν, η Σερβία νίκησε στο γκολ (10-9) την Ιταλία με φοβερό γκολ στο φινάλε (0.01, Μάρκο Γιάνκοβιτς). Τα αποτελέσματα:

*Σερβία – Ιταλία 10-9 (3-3, 3-1, 1-2, 3-3)

Σερβία: Kasum 4, Jankovic 2, 2, Μirkovic, Lukic

Ιταλία: Manzi 4, Baviera 2, Gavazzi, Di Martire, Novara

Κροατία – Κύπρος 31-4 (8-1, 8-1, 5-2, 10-0)

Κροατία: Bijaka 8, Pejkovic 6, Merlep 4, Krolo 3, Paparic 3, Saftic 2, Bajic 2, Vrbnjak 2, Butic

Κύπρος: Panaghi 2, Charalampus, Naziris

Ισπανία – Ουγγαρία 11-13 (3-4, 2-4, 2-3, 4-2)

Ισπανία: Gravados 4,Salvador 3, Garcia 2, Rodriguez, Mario

Ουγγαρία: Fekete 4, Nagy 3, Baksa 2, Vadovic 2, Zerinvari, Teleki

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο, με το ακόλουθο πρόγραμμα: 09.00 Μαυροβούνιο- Ισπανία, 10.20 Σερβία – Κροατία, 11.40 Ιταλία – Κύπρος, 13.00 ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία, 16.00 Σερβία – Κύπρος, 17.20 Μαυροβούνιο – Ουγγαρία, 18.40 Κροατία – Ιταλία, 20.00 ΕΛΛΑΔΑ – Ισπανία

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook