Έπειτα από έναν τελικό πολύ υψηλού επιπέδου ανάμεσα σε δύο εξαιρετικούς για την ηλικία τους τενίστες, ο Σπύρος Ναούμ αναδείχθηκε νικητής με 2-0 σετ απέναντι στον Δημήτρη Σκαλιδάκη, στο εσωτερικό πρωτάθλημα τένις “Λίλα Τσαλίκη – Παυλαντωνέα 2016”.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου για τη διοργάνωση:

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων, όπως πράττει κάθε χρόνο, τίμησε τη μνήμη της αξέχαστης Λίλας Τσαλίκη – Παυλαντωνέα διοργανώνοντας για 13η φορά το τουρνουά τένις που αποτελεί τον ελάχιστο φόρο για την τεράστια προσφορά της.

Με τις εξέδρες του γηπέδου των εγκαταστάσεων του ΟΑΧ να είναι κατάμεστες, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει έναν τελικό, που αποδείχτηκε πολύ υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα της επαρχίας ανάμεσα στον Σπύρο Ναούμ και τον Δημήτρη Σκαλιδάκη. Ο πρώτος κατάφερε να επικρατήσει με το τελικό σκορ 2-0, που προέκυψε από δύο σετ που κρίθηκαν στην κυριολεξία στις λεπτομέρειες, το πρώτο με 7-5 και το δεύτερο με 6-4. Ειδικότερα ωστόσο στο πρώτο σετ, ο Ναούμ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι από 5-1 σε βάρος του και να φτάσει έτσι στο προβάδισμα, που τον βοήθησε όπως αποδείχτηκε, να “πάρει” ψυχολογία και να κατακτήσει τη νίκη αλλά και το τουρνουά.

Ο Ναούμ

Ο Σκαλιδάκης

Στη συνέχεια οι δύο αθλητές χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό, όπως εξάλλου και τα άλλα δύο παιδιά που βρέθηκαν στην 3η θέση, τον Χάρη Προκοπάκη και τον Γιάννη Κοκκινάκη.

Ειδικότερα, η τελική κατάταξη στο εσωτερικό πρωτάθλημα τένις “Λίλα Τσαλίκη -Παυλαντωνέα 2016” είναι η εξής:

1. Σπύρος Ναούμ
2. Δημήτρης Σκαλιδάκης
3. Χάρης Προκοπάκης – Γιάννης Κοκκινάκης

Η CONSOLATION

Στην κατηγορία Consolation νικητής αναδείχτηκε ο Γιάννης Γιακουμάκης που κέρδισε στον τελικό τη Βασιλική Μπαλάσκα, ενώ στην 3η θέση βρέθηκαν η Γιούλια Μπαράνοβα και ο Γιώργος Σπυριδάκης.

Τις απονομές στους αθλητές πραγματοποίησε η κυρία Ρούλα Παυλαντωνέα που είναι η αδερφή της εκλιπούσας, η οποία ευχαρίστησε θερμά συμμετέχοντες και διοργανωτές για το γεγονός ότι κάθε χρόνο διεξάγεται το συγκεκριμένο τουρνουά.

Η βράβευση από την κυρία Παυλαντωνέα στον Γιάννη Γιακουμάκη.

Ρούλα Παυλαντωνέα και Βασιλική Μπαλάσκα. 

Επίσης, τον δεύτερο νικητή του τουρνουά, Δημήτρη Σκαλιδάκη, βράβευσε ο πρόεδρος του Ο.Α. Χανίων Τάσος Δημολίτσας και τον πρώτο νικητή, Σπύρο Ναούμ, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες ξεκίνησαν την Δευτέρα 18 Ιουλίου και έλαβαν μέρος 80 συμμετέχοντες.

Στο τέλος του τουρνουά μοιράστηκαν δώρα και μπλουζάκια των αγώνων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με φαγητό που μοιράστηκε στον κόσμο, αλλά και ζωντανή μουσική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook