Συνελήφθη, το βράδυ της Πέμπτης, στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ένας 43χρονος συνεργάτης του, ωστόσο δεν συνελήφθησαν, διότι οι καταγγελλόμενες πράξεις τους συνέβησαν σε χρόνο εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από πρωτοβουλία ενημέρωσης του δημάρχου Αθηναίων προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες (16.07.2011), ένας 45χρονος γενικός διευθυντής ιδιωτικής Εταιρείας Παραγωγής Έτοιμων Τροφίμων, που προμήθευε από τετραετίας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο συλληφθείς διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του δήμου έναντι της εταιρείας του.

Όπως επίσης κατήγγειλε, προ ολίγων μηνών, είχε δώσει στον ίδιο, για τον ίδιο λόγο, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της μαρτυρίας του, ο 45χρονος προμηθευτής κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, απαίτησαν, πριν από λίγες, από τον ίδιο ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ) του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις και τις παραινετικές προτροπές τους.

Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο σημείο της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε επιστολικό φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο συνάντησης επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.