Η 22χρονη Χανιώτισα πιανίστα Κωνσταντίνα Βιδαλάκη τιμήθηκε με ειδική υποτροφία, “λόγω επιβράβευσης ταλέντου”, από το Ισπανικό Σωματείο ” World in Harmony” στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμού ” Βραβεία Τζίνα Μπαχάουερ”. Η πρόεδρος του Σωματείου, πριγκίπισσα Ειρήνη, καθώς και η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, αποφάσισαν να δώσουν κατ’ εξαίρεση, εκτός απ’ το “Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ” και ένα άλλο, δεύτερο βραβείο. Η Κωνσταντίνα Βιδαλάκη λοιπόν, βραβεύτηκε με υποτροφία του Σωματείου ως πολλά υποσχόμενη νέα καλλιτέχνιδα.
 
Ο διαγωνισμός, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Τζίνα Μπαχάουερ, διεξήχθη στις 22 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από διεθνούς φήμης Έλληνες καλλιτέχνες : Γιάννης Βακαρέλης, Γιώργος- Εμμανουήλ Λαζαρίδης (πιανίστες) και Μύρων Μιχαηλίδης (αρχιμουσικός). Τα βραβεία αυτά, έχουν σκοπό να βοηθήσουν νέους Έλληνες ταλαντούχους μουσικούς στην τελειοποίηση των σπουδών τους και στην έναρξη της σταδιοδρομίας τους, με διοργάνωση συναυλιών ή ρεσιτάλ στην Αθήνα και την Ισπανία. Την οργανωτική στήριξη του διαγωνισμού είχε αναλάβει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής.
 
Λίγα λόγια για την Κ. Βιδαλάκη: μεγάλωσε στα Χανιά και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε χρονών. Αποφοίτησε από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων με την υψηλότερη βαθμολογία ( Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο) στην τάξη της κ. Θέτιδας Νικολοπούλου. Εδώ και ένα χρόνο σπουδάζει στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Ανοβέρου, στην τάξη του καθηγητή Christopher Oakden. Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια και φεστιβάλ και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα στη Γερμανία και στην Αυστρία. Έχει βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς και έχει παρακολουθήσει μαθήματα από σπουδαίους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη (Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων) με ομόφωνη απόφασή του επαινεί, επιβραβεύει και συγχαίρει την μαθήτριά του Κωνσταντίνα Βιδαλάκη για ανώτατη διάκριση που επέτυχε και της εύχεται ολόθερμα “αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook