Όλες οι εκδηλώσεις ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 είναι με ελεύθερη είσοδο

Μια σειρά από αξιόλογες και ιδιαίτερα προσεγμένες  εκδηλώσεις οργανώνει και φέτος  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα με  τον γενικό τίτλο «ΡΑΥΚΕΙΑ 2016»   από 31 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών, με πλούσιες θεματικές ενότητες για μικρούς και μεγάλους, είναι η πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Αγίου Μύρωνα , η διάσωση του παραδοσιακού πολιτισμού και η διατήρηση του και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν όχι μόνο ντόπιους αλλά και πλήθος επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις και φέτος καλύπτουν  ένα ευρύτατο πολιτιστικό φάσμα  που αφορά σε Κρητικά γλέντια , με κορυφαίο το παραδοσιακό διήμερο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα τον «14ο Ραύκειο δρόμο» Επίσης περιλαμβάνουν ,αφιέρωμα στον Ερωτοκριτο και την Αρετούσα .παραστάσεις θεάτρου και Καραγκιόζη , Ελληνικό Κινηματογράφο αθλοπαιδιές , βόλτες με άμαξα και άλογα ενώ θα δοθεί η ευκαιρία  το απόγευμα της Τετάρτης για επίσκεψη ξενάγηση  στο εμβληματικό ρολόι της κωμόπολης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την  Κυριακή 31 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ στο μαγευτικό άλσος του Χριστού με Αγιασμό, και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων απ τις γυναίκες  του Αγίου Μύρωνα και στη συνέχεια  θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι με τον Μιλτιάδη Βαρουχάκη ,Γιώργο Μπικάκη,  Δημήτρη Γουβανάκη  &  Μανώλη Κριτσωτάκη ενώ θα προηγηθεί η αναβίωση της παραδοσιακής καντάδας στις γειτονιές με συνάντηση στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα  στις 19:00.

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου στις 20:30 στο άλσος του Χριστού θα δοθεί  παράσταση Καραγκιόζη με το θέατρο σκιών  του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου και ώρα 17:30 θα γίνουν αθλοπαιδιές στο γήπεδο του Αγίου Μύρωνα . Στη συνέχεια στις 20:30  στο Άλσος του Χριστού στο πλαίσιο του θερινού Ελληνικού κινηματογράφου θα προβληθεί η κωμωδία  «Ηθικόν ακμαιότατον»   παραγωγής 2005 με τoυς Σάκη Μπουλά,  Δημήτρη Πιατά ,Ρένο Χαραλαμπίδη, Τάσο Παλατζίδη, Κώστα Σαντά και  Θάλεια Ματίκα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 3 Αυγούστου  στις 6 το απόγευμα με τον καθιερωμένο εδώ και  14  χρόνια  «Ραύκειο δρόμο».

Παράλληλα θα προσφέρεται για επίσκεψη παρατήρηση  το εμβληματικό ρολόι της κωμόπολης με την ξενάγηση  του Θεμιστοκλή Ανωγειανάκη.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 20:30 στο Άλσος του Χριστού η βραδιά είναι  αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα”   με ιστορία-αφήγηση- τραγούδι.

Παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Βιτώρος ενώ  Ιστορική αναδρομή-αφήγηση θα γίνει  από την Ειρήνη-Μαρία Φασιάνη Φιλόλογο Μεταπτυχιακές σπουδές στο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 17:00 το απόγευμα  στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα  θα δοθεί η ευκαιρία για βόλτες με άμαξες και άλογα.

Το Σάββατο  6 Αυγούστου στις  21:00  το βράδυ στο άλσος του Χριστού θα δοθεί θεατρική παράσταση «Καλησπερίζω το στενό»   από το Θεατρικό εργαστήρι Ζαρού.

 Οι εκδηλώσεις για τα ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 ολοκληρώνονται το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου και με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Μύρωνα οργανώνεται διήμερο γλέντι στην πλατεία της κωμόπολης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Ειδικότερα την Κυριακή   7 Αυγούστου στο παραδοσιακό πανηγύρι  στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα παίξει το συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη και θα χορέψει ι το παιδικό Κρητικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται τη  Δευτέρα   8 Αυγούστου ανήμερα της εορτής του Αγίου Μύρωνα με γλέντι στην πλατεία με το συγκρότημα του Γιώργου Φασουλά και Κώστα Καλλέργη.

Όλες οι εκδηλώσεις ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 είναι με ελεύθερη είσοδο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook