«Έργα υποδομής σαν τον κρατικό αερολιμένα της Πάρου, που προωθούνται σε όλη τη χώρα, δημιουργούν τον ασφαλή δρόμο για την μείωση της ανεργίας» υπογράμμισε o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας το μεσημέρι της Παρασκευής το νέο αεροδρόμιο της Πάρου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο νέος κρατικός αερολιμένας αποτελεί έργο πνοής για το νησί, καθώς η η τουριστική περίοδος επιμηκύνεται εξαιτίας της ευκολότερης προσβασιμότητας και οι επισκέπτες του αναμένεται να αυξηθούν κατά 150.000.

Σημείωσε, επίσης, ότι κύρια αναπτυξιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι τα έργα υποδομής για την αγροτική και μεταποιητική παραγωγή, την αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

«Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου» πρόσθεσε.

Παρών στην τελετή των εγκαινίων ήταν και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες.

Επίσης, επεσήμανε ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Πάρο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Κατά την προσγείωση του αεροσκάφους που τον μετέφερε, δύο πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχημάτισαν υδάτινη αψίδα.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ, αφού προηγουμένως συναντηθεί με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Πάρου.

Κόντρα για την πατρότητα του έργου

Τα εγκαίνια του αεροδρομίου έδωσαν την αφορμή να ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να υποστηρίζει πως «ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα».

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, έκαναν λόγο για «ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων» και η κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία με ανολοκλήρωτο το έργο κατασκευής διάδρομου του νέου αεροδρομίου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook