Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίστοιχες κινήσεις θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

 Ερωτηθείς για το πρόβλημα ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Νομού Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ανέφερε πως,\”υπάρχει μια τάση των εταιρειών να αποσύρουν φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα για τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. 

 Τα φαρμακεία του νομού, έλαβαν την σχετική προειδοποίηση από την εταιρεία τα φάρμακα αυτά, χορηγούνται σε ινσουλινοεξαρτόμενους ασθενείς. Πρόκειται για τα σκευάσματα, τα οποία είναι από τα πλέον βασικά φάρμακα για όσους πάσχουν από διαβήτη. Θα πρέπει να πω ότι τα φάρμακα αυτά δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από άλλα, ενώ συγκεκριμένη εταιρεία διατηρεί κάποια μέχρι στιγμής, για να μην  δημιουργηθεί πρόβλημα. 

  Ωστόσο, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, κυρίως σε ένα μήνα, οπότε και θα τελειώσουν τα αποθέματα των συγκεκριμένων φαρμάκων, τα οποία και δεν αντικαθίστανται εύκολα από άλλα σκευάσματα, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες θεωρούν ότι η μείωση των τιμών δεν αποφέρει κέρδη στις εταιρείες.\”

 Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατεί με την λίστα φαρμάκων που δεν συνταγογραφούνται και τα οποία δεν θα καλύπτονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook