Οι φλόγες πλησιάζουν την κωμόπολη Λίμνη – Αποστόλου: Οι δύσκολες συνθήκες οδήγησαν στην αναζωπύρωση της φωτιάς

Δραματική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, καθώς η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χτες έχει ήδη κάψει 20.000 στρέμματα και δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Αντίθετα, το απόγευμα της Κυριακής, σημειώθηκε μερική αναζωπύρωση, ανατολικά της κωμόπολης Λίμνη, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες.

Η φωτιά πέρασε το πρώτο αντιπυρικό μέτωπο και κατευθύνεται προς τον οικισμό Λίμνη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το λιμεναρχείο και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας γύρω από τον οικισμό.

Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από την ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί στην κωμόπολη και δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν επίσης 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Στην Εύβοια ο Βαγγέλης Αποστόλου

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αποστόλου, επισήμανε ότι στη φωτιά της Β. Εύβοιας συντρέχουν δύσκολοι παράγοντες που δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έδειχναν ότι η φωτιά είναι διαχειρίσιμη, οι παράγοντες αυτοί, οι κακές καιρικές συνθήκες, οι έντονοι αέρηδες και μάλιστα με την μεταβλητότητα στη φορά τους, το πυκνό δασικό σύμπλεγμα της χαλεπίου πεύκης και το ανάγλυφο της περιοχής έφεραν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία αναζωπύρωσαν τη φωτιά.

«Θέλω να πιστεύω ότι αν μέχρι το βράδυ που θα πέσουν οι άνεμοι, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από όλα τα μέσα που διαθέτει αυτή την ώρα η χώρα μας, θα έχουμε ένα αποτέλεσμα απόψε, αύριο πρωί, που θα δείχνει ότι αυτό που ονομάζαμε διαχειρίσιμη κατάσταση θα είναι σε καλύτερη φάση», ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook