Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας όταν άρματα μάχης επιτέθηκαν σε συνοικίες στην πόλη Χομς της Συρίας στη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Χομς – μια πόλη 165 χλμ. βόρεια της Δαμασκού – έχει καταστεί το επίκεντρο των επιχειρήσεων των ένοπλων δυνάμεων με στόχο να συντριβεί το κίνημα εναντίον του Άσαντ και να σταματήσουν οι διαδηλώσεις εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος του που διαρκούν τέσσερις μήνες.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε τουλάχιστον 38 τον αριθμό των αμάχων οι οποίοι σκοτώθηκαν στις κλιμακούμενες επιθέσεις σε κεντρικές συνοικίες της πόλης αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με κατοίκους της Χομς και ακτιβιστές.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πόλεων σε όλη τη Συρία μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σύμφωνα με αυτόπτες και ακτιβιστές, διαδηλώνοντας εναντίον του καθεστώτος και εναντίον της δράσης του στρατού.

Διαδηλώσεις με αίτημα να τερματιστεί η εξουσία του Άσαντ ξέσπασαν στη συνοικία Μεντάν στη Δαμασκό, στην πολιορκημένη Χομς, στη Λαττάκεια στις ακτές, στη νότια πόλη Ντεράα και στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στην παραμεθόριο με τη σουνιτική καρδιά του Ιράκ, είπαν ακτιβιστές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook