Τμήμα του τελικού σχεδίου για τις αλλαγές στο ΕΣΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε ότι με τις αλλαγές αυτές επιχειρείται να δοθούν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Στα νοσοκομεία της Κρήτης, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με όσα είχε ανακοινώσει ο κ. Λοβέρδος από τα Χανιά πριν από ένα μήνα περίπου, καθώς σύμφωνα με την πρόταση Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), ο αριθμός των οργανικών κλινών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού ανέρχεται σε 2.335.

Σύμφωνα με το ΚΕΣΥΠΕ αλλάζει ελαφρώς ο αριθμός των προτεινόμενων οργανικών κλινών, των κλινών των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προβλέπει:

– Συνδιοικούνται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» με 1200 κλίνες.
– Το νοσοκομείο Ρεθύμνου παραμένει ως έχει διοικητικά και από 119 κλίνες ο αριθμός διαμορφώνεται σε 200.

– Συνδιοικούνται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» και το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων με σύνολο κλινών 600 κλίνες.

– Στο Λασίθι παραμένει ως έχει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και συνδιοικούνται τα νοσοκομεία Νεαπόλεως, Ιεράπετρας και Σητείας με σύνολο κλινών 335.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook