Την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης και κατασκευής των νέων πεζοδρομίων στην περιοχή του Μάλεμε, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος πραγματοποίησε, την περασμένη Παρασκευή 29/7, αυτοψία στο χώρο των εργασιών, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Οδού Ανάπλαση Πεζοδρομίων  στις Τ.Κ. Πλατανιά, Κοντομαρί, Μάλεμε” το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Ε.Π. “Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013”

Κατά την διάρκεια  της αυτοψίας ο Δήμαρχος,  απέκτησε ιδία αντίληψη για την πρόοδο του έργου και μίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής σχετικά με το σημαντικό αυτό έργο.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Πλατανιά «οι εργασίες που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στις περιοχές παρέμβασης, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αισθητική αναβάθμιση αυτών κάτι που βεβαίως θα φανεί περισσότερο με την ολοκλήρωση του έργου, και εδώ στην περιοχή του Μάλεμε» προσθέτοντας πως πρόκειται «για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που η Δημοτική Αρχή σχεδίασε και κατόρθωσε να χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ και με την οποία επιδιώκεται η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ασφαλής και ανεμπόδιστη κίνηση των κατοίκων και επισκεπτών των τουριστικών κοινοτήτων του Πλατανιά, του Κοντομαρίου και του Μάλεμε» . 

Παράλληλα, ο κ. Μαλανδράκης επέστησε την προσοχή στην κατά το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου στο σύνολο του ενώ όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο βόρειο τμήμα των πεζοδρομίων και στη συνέχεια ο ανάδοχος θα συνεχίσει τις εργασίες στο νότιο τμήμα της Π.Ε.Ο.