Το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016,  στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου, τελέστη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, εξ αφορμής της συμπλήρωσης εκατόν (100) ετών από της εκλογής εις Επίσκοπον Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και εβδομήντα πέντε (75) ετών από της εκδημίας του αοίδιμου, από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Μητροπολίτου Κρήτης Τιμοθέου Βενέρη (1877 – 1941).

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέστη Ιερό Μνημόσυνο, στο οποίο έλαβαν μέρος και οι Σεβ. Μητροπολίται Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Για την προσωπικότητα, τη βιογραφία και την εν γένει προσφορά του μακαριστού Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας Κρήτης, εκφώνησε εμπεριστατωμένη ομιλία, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστη Συνοδικόν Τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Κρήτης Τιμοθέου Βενέρη, στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook