Το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, της τροποποίησης της επιτροπής που θα απονείμει το βραβείο ηθικής τάξεως του δήμου Ηρακλείου, “μονοπώλησε” στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε για μια ώρα και τελικά… αποσύρθηκε!!!!!

Σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντέδρασαν στον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή έφερε, ως κατεπείγον το θέμα, καθώς επίσης και με το γεγονός ότι η πρόταση , απέκλειε την εκπροσώπηση των υπολοίπων παρατάξεων από την επιτροπή, ενώ παράλληλα θα συμμετείχαν σε αυτή τρία μέλη της συμπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση αντέδρασε με την συγκεκριμένη πρόταση, καθώς η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, θα ερχόταν για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα την ενέκρινε απλή πλειοψηφία.

Τελικά ο δήμαρχος Ηρακλείου, έπειτα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να αποσύρει ένα θέμα, που φαινομενικά ήταν εύκολο. 

Με αυτό τον τρόπο, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι τα θέματα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο με προχειρότητα, χωρίς προετοιμασία, καθώς επίσης και χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. 

Γ.Ρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook