Ενα τολμηρό κόλπο δύο Γερμανών, που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο Κολοσσαίο, έχει εγείρει ερωτήματα- έστω και καθυστερημένα- για τα μέτρα ασφαλείας στο διασημότερο αξιοθέατο της Ρώμης.

Το βίντεο με το εγχείρημα των δύο έγινε viral τώρα, αλλά αναρτήθηκε στο YouTube πριν από δύο μήνες. Σε αυτό, δύο Γερμανοί σκαρφαλώνουν στους τοίχους του 2.000 ετών αμφιθεάτρου, μέσα στη νύχτα και απολαμβάνουν τη θέα από την κορυφή.

Το αποδεικτικό υλικό του τολμήματος αυτού αναρτήθηκε στο YouTube από τους Visual Enemies, μία γερμανική ομάδα που περιγράφεται ως «μία αστική συλλογικότητα που ενώνει αθλητές και κινηματογραφιστές». Σε επικοινωνία με τον Guardian, ο Φλάβιους Βέσελι απάντησε ότι το γκρουπ του αποτελείται από τρεις Γερμανούς που τους αρέσει να ταξιδεύουν και να εξερευνούν τις πόλεις, από ψηλά και από χαμηλά.

«Δεν καταστρέφουμε τίποτα. Δεν ενθαρρύνουμε κανέναν να μας αντιγράψει», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι δύο που σκαρφάλωσαν στο Κολοσσαίο δεν συνάντησαν κανέναν φύλακα.

Πάντως, το θέμα προκάλεσε τις αντιδράσεις των Ιταλών. «Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Γιατί; Επειδή η αστυνομία θα εμφανιζόταν και θα τους συλλάμβανε σε δύο λεπτά. Στη Ρώμη; Η αστυνομία;», έγραψε ένας αναγνώστης της La Repubblica στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Πολλοί μάλιστα καλούν να συλληφθούν τώρα οι δύο Γερμανοί ή να τους επιβληθεί πρόστιμο, γιατί δεν έδειξαν τον επαρκή σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας.

Ολα αυτά έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά από ανάλογο περιστατικό, όταν τουρίστες βούτηξαν στην Φοντάντα ντι Τρέβι.

Από την πλευρά τους, οι «δράστες» υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν κάτι κακό. «Το Κολοσσαίο έχει αντέξει κακές καιρικές συνθήκες και εκατομμύρια επισκέπτες. Και τώρα μας λένε ότι το καταστρέψαμε εμείς που σκαρφαλώσαμε εκεί; Δεν νομίζω», απάντησε ο Βέσελι στους επικριτές.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook