Μια κοινωνία κρίνεται μεταξύ άλλων και από τον τρόπο που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της. Οι πολίτες της είναι αυτοί που επιλέγουν εν πολλοίς την εικόνα της πόλης τους η οποία αντίστοιχα θα “καθρεφτίζει” τον πολιτισμό και τη νοοτροπία τους.

Οι Χανιώτες δεν αποτελούν εξαίρεση και δυστυχώς κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν το χειρότερο πρόσωπό τους.

Ο κάδος αυτός που βρίσκεται στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη στο κέντρο των Χανίων είναι για την απόρριψη και ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών. Μόνο γυάλινων. Εξάλλου αυτό αναγράφεται ξεκάθαρα στον κάδο.

Ωστόσο, αυτό που βλέπει κανείς είναι ένα σωρό σκουπίδια, από πλαστικά, χάρτινα, αλουμινένια μέχρι και φαγητό!

Σε μήνυμά του, αναγνώστης περιγράφει την κατάσταση: “Βρωμάνε, μυρίζουν. Είναι Αύγουστος και μέσα έχουν μόνο σκουπίδια. Μιλήσαμε με τις αρμόδιες αρχές και μας είπαν ότι δεν γίνεται να φύγουν γιατί έχει γίνει μελέτη”

Κάθε πότε καθαρίζονται οι κάδοι;

Από τη στιγμή που για κάποιους απαίδευτους πολίτες η ανακύκλωση είναι άγνωστη λέξη, ο δήμος και η ΔΕΔΙΣΑ τι κάνουν γι’ αυτό; Γιατί δεν παύει το θέαμα να αμαυρώνει την εικόνα της πόλης και η δυσοσμία να ταλαιπωρεί όσους περνούν από το σημείο.

Ο κάδος ξεχειλίζει από σκουπίδια. Κάθε πότε γίνεται ο καθαρισμός και η αποκομιδή; Μήπως θα έπρεπε να γίνεται συχνότερα προκειμένου να μη δημιουργείται αυτή η εικόνα; Καλώς ή κακώς ο δήμος θα πρέπει να είναι έτοιμος και να δείχνει τα απαραίτητα ανακλαστικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση στρεβλών νοοτροπιών των πολιτών του ή των επισκεπτών του. Το να αφήνει να υπερχειλίζουν τα σκουπίδια σε κάδους ανακύκλωσης δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Αυτή την πόλη θέλουμε; Αυτή η πόλη μας αξίζει;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook