Η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπο Δουλγεράκη σήμερα το πρωί προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου καθώς και την πορεία των προσλήψεων, κυρίως του ιατρικού προσωπικού.

Ο αριθμός των 18 νέων προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο του 2010 έως σήμερα έχει καλύψει αρκετά κενά σε κλινικές του Νοσοκομείου Χανίων ενώ αναμένονται ακόμη περισσότερες από 20 νέες προσλήψεις.

Όσον αφορά στη Μονάδα Νεογνών για την οποία η κυρία Κουρουπάκη έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις, ο κύριος Διοικητής την ενημέρωσε ότι ο συνολικός εξοπλισμός της ΜΕΝΝ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πως εκτός από τους 2 νέους γιατρούς που προσελήφθησαν αναμένεται η πρόσληψη ακόμη 2 ενώ επίκειται και νέα προκήρυξη για 2 επιπλέον θέσεις. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία, η Βουλευτής συμφώνησε με τον κύριο Δουλγεράκη ότι γίνονται σταθερά βήματα για την επαναλειτουργία της ΜΕΝΝ σε νέα, σωστή βάση.

Συζητήθηκε, τέλος, η πορεία των συγχωνεύσεων και της αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ που σχεδιάζεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και που στο Νομό Χανίων εκφράζεται με την ενοποίηση του Γενικού Νοσοκομείου με το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook