Για την υπόθεση της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης πανάκριβων σκευασμάτων στα χειρουργεία του ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα αιμοστατικών, κλήθηκε να καταθέσει ο διοικητής της ΔΥΠΕ Μάνος Φραγκιαδουλάκης.

Οι επιθεωρήτες του Υπουργειόυ Υγείας ύστερα από έλεγχο στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, κατέληξαν σε αποκαλυπτικά συμπεράσματα για το εύρος αλλά και την επικινδυνότητα για τους ασθενείς, της χρήσης συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Σύμφωνα με την \”Πατρίδα\”, οι καταστάσεις που έχουν ήδη σταλεί στο υπουργείο Υγείας, δείχνουν ότι, ως επί το πλείστον, 1 γιατρός, διευθυντής Κλινικής, χρησιμοποιούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση στα χειρουργεία του τα συγκεκριμένα υλικά ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, λόγω της χρήσης τους, πολλοί ασθενείς παρουσίαζαν πυρετό και ειλεό.

Να σημειωθεί επίσης ότι ενώ η έρευνα αρχικά αφορούσε τα έτη 2007-2009, η πταισματοδίκης Ηρακλείου ζήτησε στοιχεία για την κατανάλωση αιμοστατικών και αντισυσφυτικών, από το 2000.

Ο κ. Φραγκιαδουλάκης με χθεσινό έγγραφο που έστειλε στον διοικητή του ΠΕΠΑΓΝΗ, ζητά όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να καταθέσει όπως και το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook