Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Άραβα τρομοκράτη, ξεκίνησε εσωτερική διαμάχη στο Πακιστάν για την αξιοποίηση του κτηριακού συγκροτήματος

Την απόφαση να μετατραπεί σε παιδότοπο ή νεκροταφείο (!) το σημείο που εντόπισαν και σκότωσαν πριν από πέντε χρόνια οι Αμερικανοί κομάντος τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, έλαβε η κυβέρνηση του Πακιστάν.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η κυβέρνηση το συγκρότημα στο Αμποταμπάντ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άραβας τρομοκράτης, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την επίθεση στους αμερικανικούς δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, την 11η Σεπτεμβρίου.

«Όταν σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, κανείς δεν εμφανίστηκε να διεκδικήσει την κυριότητα του κτηριακού συγκροτήματος. Ως εκ τούτου, περιήλθε στην αρμοδιότητα του κράτους», δήλωσε ο αναπληρωτής αρμόδιος για τη διαμόρφωση των περιοχών στην επαρχία Ραβαλπίλντι του Πακιστάν.

Μία σκέψη είναι να γίνει γήπεδο κρίκετ και παιδότοπος, η οποία και συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από το νεκροταφείο, το οποίο επίσης προτάθηκε. Οι κεντρικές αρχές είχαν αποφασίσει να γίνει νεκροταφείο, αλλά συνάντησαν την αντίσταση των τοπικών παραγόντων. Το θέμα παραμένει ανοικτό, καθώς, όπως δήλωσε τοπικός άρχοντας «τόσο ο παιδότοπος, όσο και το νεκροταφείο, εξυπηρετούν ανάγκες του κόσμου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook