Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα στη Βαρκελώνη, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στην πόλη της Καταλονίας, τραυματίζοντας σοβαρά δύο άτομα, ενώ προκάλεσε τον πανικό στους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα της Καταλονίας, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι άρχισε να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του, καταφέρνοντας να τραυματίσει δύο άτομα, έναν άντρα και μια γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Η ασφάλεια έδρασε άμεσα, ενώ επενέβη και η αστυνομία, εγκλωβίζοντας τον δράστη και έναν ακόμη άντρα γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος τον συνόδευε.

Από τις Αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο το ζευγάρι που δέχτηκε επίθεση και ο ένοπλος να γνωρίζονταν.

Στον έλεγχο που έγινε στα σακίδια που μετέφεραν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν, εκτός από τα μαχαίρια και όπλα, τα οποία είναι πιθανόν να χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα σακίδια υπήρχαν ένα πυροβόλο όπλο και δύο ή τρία πιστόλια.

Όπως έγινε γνωστό, ο σταθμός στη Βαρκελώνη δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία, καθώς συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πριν δοθεί ο σταθμός σε χρήση, έγινε έλεγχος σε όλα τα σημεία για την πιθανότητα τοποθέτησης βόμβας.

Οι καταλανικές αρχές δεν θέλησαν να χαρακτηρίσουν τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό αυτό, καθώς όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, θα ανακριθούν οι συλληφθέντες, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια και η ταυτότητά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook