Με επιτυχία  ολοκληρώθηκε  το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής -Οδοντιατρικής για τα παιδιά του Δήμου Βιάννου. Ο Δήμος Βιάννου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης  και  τον υπεύθυνο του προγράμματος  προληπτικής οδοντιατρικής Προέδρο Περιφερειακού Συμβουλίου γιατρό κο Γιώργο Πιτσούλη  υλοποίησε την Τρίτη  02 Αυγούστου  και την Τετάρτη  03 Αυγούστου  , τη δράση «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» η οποία απευθυνόταν στα παιδιά της  κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου  Βιάννου και ο στόχος  ήταν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά σε ζητήματα υγιεινής.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λιμάνι της Αρβης και την πλατεία Μιχαήλ Αρχάγγελου στην Άνω Βιάννο  και κατά την διάρκεια της   εξετάστηκαν  60 παιδιά. Στα παιδιά που υποβλήθηκαν  σε προληπτικό ιατρικό – οδοντιατρικό έλεγχο, από τους οδοντιάτρους, παραδόθηκε ατομικό  δελτίο προληπτικού ελέγχου,  προκειμένου οι γονείς  τους να λάβουν  γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Για την παρούσα δράση ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης  ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την διάθεση της κινητής μονάδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, καθώς  και τους οδοντιάτρους  Κονδυλάκη Μαριλένα και Σωμαράκη Ιωάννη που ασχολήθηκαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια,  και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες  αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας .

Τόνισε επίσης πόσο σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις αυτές στην ενδοχώρα της Κρήτης  και  ιδιαίτερα για την ευρύτερη  και απομακρυσμένη περιοχή του Δήμου Βιάννου, σημειώνοντας ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός και σε μελλοντικές συνεργασίες σε ανάλογα θέματα.